«Έπιασαν δουλειά» οι 12 «ιχνηλάτες» Covid-19 στην Περιφέρεια Δ.Ε.

Δέκα μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Αgrinio 365» (AgrinioTimes.gr και Antenna-Star.gr), και εν μέσω του δεύτερου σφοδρού κύματος, εγκαταστάθηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 12 «ιχνηλάτες» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, 4 για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Αυτά τα νέα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας προσελήφθησαν έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία και πέρασαν από ειδική εκπαίδευση, με στόχο την αποτελεσματικότερη ιχνηλάτηση των επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Περιφέρεια μας.

Η συγκεκριμένη διαδικασία, κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη στην προσπάθεια να μπει «φρένο» στη διασπορά του ιού στην κοινότητα, η οποία παρουσίαζε μέχρι τώρα εμφανή κενά και αδυναμίες, καθώς γινόταν κεντρικά, από την Αθήνα, μέσω των 190 ιχνηλατών – αποσπασμένων στελεχών από τα Σώματα Ασφαλείας που ήταν εγκατεστημένα στο κτίριο «Φάρος» της Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι.

Ο διπλασιασμός του αριθμού των ιχνηλατών και η αποκέντρωση της υπηρεσίας, με τη διασπορά τους ανά την επικράτεια, εκτιμάται πως θα έχει καθοριστική επίπτωση στον αποτελεσματικότερο εντοπισμό των επαφών των κρουσμάτων και τον έλεγχο της περαιτέρω μετάδοσης του ιού.

Οι «ιχνηλάτες» έχουν προσληφθεί για μια χρονική διάρκεια 8 μηνών, η οποία δεν αποκλείεται να παραταθεί, αναφέρονται κατευθείαν στην κεντρική διοίκηση της Πολιτικής Προστασίας της χώρας και αναλαμβάνουν περιπτώσεις ιχνηλάτισης με ειδικά χαρακτηριστικά.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr