Στο επίκεντρο της Ευρώπης το Αγρίνιο με τον εορτασμό της «Πράσινης Εβδομάδας» (Video – Photos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία η «Πράσινη Εβδομάδα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020 (European Union Green Week 2020) η οποία ξεκίνησε προχθές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια περιβαλλοντική διοργάνωση στην Ευρώπη, με θέμα τη φύση και τη βιοποικιλότητα που φέτος γίνεται στην περιοχή μας.

Στο επίκεντρο της διοργάνωσης είναι ο ποταμός Αχελώος.

Σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου παρουσιάστηκε το χορόδραμα των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα» βασισμένο στον γνωστό μύθο της πάλης του Αχελώου με τον Ηρακλή για χάρη της Δηιάνειρας, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιβάλλοντος» #EUGreenWeek2020.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου υπεύθυνη για τον Πολιτισμό, Μαρία Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο της εκδήλωσης αλλά και στην πλατεία Δημοκρατίας έχουν στηθεί περίπτερα από τα οποία διανέμεται ενημερωτικό υλικό για τον θεσμό της «Πράσινης Εβδομάδας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.