Επίσκεψη Φαρμάκη με κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές Ηλείας και Αχαΐας (Photos)

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές Ηλείας και Αχαΐας 

Τις πληγείσες περιοχές Ηλείας και Αχαΐας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγουμένων 24ώρων, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021,  κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης, ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Γ.Γ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠ.Α.Α.Τ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης και ο Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής του Υπ.Οικ, Νίκος Κουλοχέρης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, επισκεπτόμενοι διαδοχικά τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία και συμμετέχοντας σε αλλεπάλληλες συσκέψεις για τον συντονισμό των δράσεων, με στόχο την τάχιστη δυνατή καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων. 

Στις επισκέψεις και τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις πληγείσες περιοχές, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Άγγελος Τσικρής και Ιάσονας Φωτήλας, ο Δήμαρχοι, Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, οι Αντιπεριφερειάρχες, Βασίλης Γιαννόπουλος, Χαράλαμπος Μπονάνος, Θεόδωρος Βασιλόπουλος και Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Στεμπίλης, ο Διοικητής των Π.Υ Ηλείας Βασίλης Σολδάτος και άλλα Αξιωματικοί του Π.Σ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηλείας, Μιχάλης Καλογερόπουλος, καθώς επίσης αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.  

Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές, Νέα Μανωλάδα, Βάρδα, Γαστούνη, Σαβάλια και Βουπράσιο, Λάππα, Καλόγρια, Μετόχι όπου εντοπίστηκαν τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί σε υποδομές και καλλιέργειες. Το κυβερνητικό κλιμάκιο είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα και, εκτός των αποζημιώσεων, να αξιολογήσει το είδος και το μέγεθος των παρεμβάσεων που πρέπει να υπάρξουν για την μακροπρόθεσμη θωράκιση των περιοχών από αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον. 

Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι η Πολιτική Προστασία βρίσκεται «επί ποδός» ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με τους Δήμους, έχουν συσταθεί οι επιτροπές καταγραφής των ζημιών, προκειμένου τα στοιχεία να αποσταλούν προς  τα αρμόδια υπουργεία για την αποζημίωση των πληγέντων.

«Βρισκόμαστε απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε υποδομές που είναι παρωχημένες. Κατά συνέπεια, απαιτείται μία νέα στρατηγική αντιμετώπισης και θωράκισης, απέναντι στην κλιματική κρίση. Ωστόσο, εκείνο που άμεσα απαιτείται, είναι ο συντονισμός και η κινητοποίηση όλων μας για την αποκατάσταση των ζημιών», ανέφερε.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης επέστησε την προσοχή των πολιτών στο ενδεχόμενο νέων εντόνων φαινομένων τις επόμενες ώρες, υπογραμμίζοντας ότι πρώτο μέλημα όλων πρέπει να είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής.