Επίσκεψη ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσα και Πορτογάλου ΥΠΕΣ Ed. Cabrita στη Δομή Ελαιώνα

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, υποδέχθηκε σήμερα στη Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Ελαιώνα τον Υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας, Eduardo Cabrita.

Οι δύο Υπουργοί, αφού περιηγήθηκαν στους χώρους της Δομής, συζήτησαν με τη Διοίκηση και συνομίλησαν με τους φιλοξενούμενους, προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις προς τα παριστάμενα ΜΜΕ.

Ο ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσας δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Eduardo για την επίσκεψή του. Χθες ήταν στη Σάμο, σήμερα επισκέπτεται τον Ελαιώνα, αργότερα θα έχει συνάντηση με τον κ. Χαρίτση και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε μαζί συνάντηση με την κα Γεροβασίλη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είναι αλήθεια ότι με την Πορτογαλία, αλλά και με άλλες χώρες, συνεργαζόμαστε πολύ στενά, ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018, αν είναι δυνατόν, ένας νέος κανονισμός για το «Δουβλίνο». Συγχρόνως, πιστεύουμε και οι δύο ότι δεν υπάρχει λύση αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη και ανακατανομή. Είναι θετικό που είδε δύο διαφορετικά πράγματα, δηλαδή όσα γίνονται στη Σάμο και αυτά που γίνονται στον Ελαιώνα. Χθες το βράδυ, που είχαμε μια μεγάλη συζήτηση, ο Eduardo έδειξε τη αγάπη του προς την Ελλάδα. Βεβαίως, ανταποκρινόμαστε κι εμείς με την αγάπη μας προς την Πορτογαλία, άλλωστε έχουμε αρκετά κοινά σημεία μεταξύ μας. Είναι δεδομένη η κοινή μας προσπάθεια, όπως είπε και ο ίδιος, ώστε στα ευρωπαϊκά προβλήματα να υπάρχουν ευρωπαϊκές λύσεις