Επισκευάζουν την ξύλινη προβλήτα στη Μαρίνα της Πάτρας

Από θαύμα δεν είχαμε τα χειρότερα στη Μαρίνα της Πάτρας, στο πέρασμα του Ιανού που ευτυχώς δεν άγγιξε την πόλη και γενικότερα την περιοχή. Ως γνωστό ένας άνδρας έπεσε στη θάλασσα όταν περπατώντας πάνω στην ξύλινη προβλήτα της Μαρίνας, νόμιζε ότι οι τάβλες που την απαρτίζουν είναι σταθερές (τουλάχιστον αυτή την εικόνα έδειχναν) ωστόσο εκείνη την ώρα ένας δυνατός αέρας τις σήκωσε με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να κινδυνέψει.

Η προβλήτα είναι ξεχαρβαλωμένη, αυτό είναι γνωστό. Όσοι πατούν πάνω της ρισκάρουν να πέσουν στη θάλασσα και υπάρχουν σημεία παγίδες για τους διαβάτες ή τους ιδιοκτήτες των σκαφών που το καλύτερο από όλα είναι ότι πληρώνουν για να έχουν κάποιες υπηρεσίες και να αγκυροβολούν το σκάφος τους εκεί.

Το συμβάν έχει αγανακτήσει τους ιδιοκτήτες και όσους έχουν σχέση με τη Μαρίνα. Η προβλήτα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα φτιαχτεί άμεσα από την αρμόδια επιτροπή του δήμου που πλέον διαχειρίζεται το χώρο, μέχρι τα τέλη του μήνα.

Έχουν γίνει μελέτες και βυθομέτρηση για το ζήτημα. Όμως το πρόβλημα της Μαρίνας δεν σταματάει σε μία προβλήτα. Ο χώρος, τόσο εντός της Μαρίνας, όσο και εκτός αυτής, είναι σε κακή κατάσταση με σπασμένα παγκάκια, ξεραμένο γκαζόν, διάσπαρτα σκουπίδια.

Σε ένα χώρο που υποτίθεται ότι είναι φιλέτο της παραλιακής ζώνης της Πάτρας και υπάρχει για να αναδείξει την πόλη, διευκολύνοντας την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Ας γίνει τουλάχιστον η αρχή από την προβλήτα.

Πηγή; dete.gr