Επιστολή προς Δ.ΥΠ.Α. για καθυστερήσεις στην αποπληρωμή προγραμμάτων απασχόλησης

«Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποπληρωμή προγραμμάτων απασχόλησης της Δ.ΥΠ.Α. προς τις επιχειρήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο εδώ και πολλούς μήνες και πλέον είναι πρόδηλη η διαπίστωση ότι η υπηρεσία σας εμπαίζει τους συναδέλφους.

Καθημερινά δεχόμαστε δεκάδες καταγγελίες ότι σε Eπρογράμματα απασχόλησης, μέσω των οποίων επιχειρηματίες έχουν προσλάβει προσωπικό προ διαστήματος μεγαλύτερο του εξαμήνου, δεν έχει ανοίξει καν η ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάθεσης των απαιτούμενων εγγράφων προκειμένου οι συνάδελφοι κάποια στιγμή να λάβουν τα χρήματα της επιδότησης μισθολογικού κόστους από τη Δ.ΥΠ.Α.

Σε αντίθεση με τη δική σας υπηρεσία, οι μισθοδοτικές υποχρεώσεις της οποίας καλύπτονται ανελλιπώς κάθε μήνα από τον δημόσιο κορβανά, εμείς οι επιχειρηματίες αναγκαζόμαστε να στερούμαστε χρήματα από την τσέπη μας για να είμαστε τυπικοί στην καταβολή μισθών στο προσωπικό μας και εισφορών στον Ε.Φ.Κ.Α., με την ελπίδα κάποτε τα χρήματα αυτά να μας επιστραφούν από τη Δ.ΥΠ.Α. Ας μην ξεχνάμε ότι η υπηρεσία σας ήταν εκείνη που εξαρχής μας είχε απευθύνει πρόσκληση να προχωρήσουμε σε προσλήψεις, με τη βεβαίωση ότι αυτές θα είναι επιδοτούμενες.

Να είστε σίγουροι ότι εάν οι επιχειρήσεις είχαν την άπλετη οικονομική ευχέρεια να προσλαμβάνουν υπαλλήλους χωρίς επιδοτήσεις, τότε δεν θα χρειάζονταν τα προγράμματα της Δ.ΥΠ.Α. και η υπηρεσία σας θα έμενε χωρίς αντικείμενο, καθώς δεν θα υπήρχε ούτε ένας άνεργος.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, βρισκόμαστε εν αναμονή των άμεσων ενεργειών σας για τη διευθέτηση του ζητήματος, γιατί πλέον έχει εξαντληθεί η υπομονή και η αντοχή των συναδέλφων επιχειρηματιών», τα παραπάνω αναφέρει σε επιστολή του το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου.