Επιταγή Ακρίβειας: Η μεγάλη αλλαγή στο έκτακτο επίδομα

Επιταγή ακρίβειας, ως ένα νέο έκτακτο επίδομα σκέφτεται η Κυβέρνηση να μοιράσει στους πιο ευάλωτους πολίτες της χώρας, όπως το βοήθημα που έδωσε πέρσι τα Χριστούγεννα και το περασμένο Πάσχα. Μάλιστα, εφόσον κλειδώσει αυτό θα είναι αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο μέτρο να ανακοινωθεί στη Δ.Ε.Θ. η οποία ανοίγει της πύλες της σε περίπου 15 μέρες. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν φαίνεται όμως πως θα θα είναι το μοναδικό που θα ανακοινωθεί στη Δ.Ε.Θ.

Όσον αφορά την επιταγή ακρίβειας θα είναι ένα επίδομα όπως αυτό που δόθηκε το Πάσχα και τα Χριστούγεννα ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξει η βεντάλια των δικαιούχων. Μάλιστα, εφόσον δοθεί το πράσινο φως αυτό θα φτάνει τα 230 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Η κυβέρνηση ωστόσο σκέφτεται να δημιουργήσει κλίμακες για την πιο σωστή διανομή των χρημάτων. Οι κλίμακες θα ξεκινούν από τα 100-130 ευρώ με το τελικό ύψος του επιδόματος να φτάνει τα 230 ευρώ.

Στόχος είναι σε πρώτη φάση να στηριχθούν με το ποσό των 200 ευρώ οι ευάλωτοι πολίτες και όσοι πλήττονται περισσότερο από το τσουνάμι της ακρίβειας και σε δεύτερη φάση η οικονομική ενίσχυση, η οποία μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ, να χορηγηθεί σε περισσότερα νοικοκυριά με την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες επιταγές ακρίβειας είχαν δοθεί σε:

676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι
166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα
34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες
625.000 οικογένειες με παιδιά
241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος

Τα 200 ευρώ μπήκαν στους λογαριασμούς των τριών πρώτων κατηγοριών, ενώ οι τελευταίες δύο πληρώθηκαν μία επιπλέον δόση.

Μάκης Σιάρκος – dikaiologitika.gr