«Επιτελικό κράτος υπόδικων και ιδιωτικοποίηση της επίβλεψης των Έργων!»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τις προθέσεις της κυβέρνησης στον τομέα των Δημοσίων Έργων ήταν σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Κ. Καραμανλής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Βαρεμένος.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρεμένος:

Με το νέο Οργανόγραμμα της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», επανήλθαν σε διευθυντικές θέσεις στελέχη της ΕΟΑΕ που είναι υπόδικοι με τα βαριά κακουργήματα της απιστίας και της απάτης για την υπόθεση του σκανδάλου των 76,2 εκατ. €. (Σχετική Επίκαιρη Ερώτηση είχε καταθέσει ο Γ. Βαρεμένος φέτος τον Μάιο.) Τα εν λόγω στελέχη είχαν υποβιβασθεί επί προηγούμενης διοίκησης (διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) σε θέσεις που δεν είχαν το δικαίωμα υπογραφής σε θέματα με οικονομικό αντικείμενο, εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης. Υπενθυμίζουμε, για να αρθεί κάθε υπόνοια περί πολιτικών διώξεων κλπ., ότι οι υπόδικοι παραπέμφθηκαν σε δίκη για κακουργήματα μετά από πολύμηνες ανακρίσεις της Οικονομικής Αστυνομίας και του Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης και παραπεμπτικό Βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου.

Παρατηρείται μάλιστα το εξοργιστικό γεγονός, στελέχη της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», που στην εν λόγω δίκη είναι μάρτυρες υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, να είναι πλέον, βάσει του νέου Οργανογράμματος, υφιστάμενοι των αναβαθμισθέντων κατηγορούμενων!

Ο αρμόδιος υπουργός κάλυψε πλήρως τις επιλογές της Διοίκησης της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», αναλαμβάνοντας έτσι πλήρως την πολιτική ευθύνη αυτών των άθλιων μεθοδεύσεων, που αναδίδουν το … άρωμα της βαθύτατης σήψης που οδήγησε την χώρα στην χρεωκοπία και τα μνημόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι ένας απ’ τους υπόδικους τοποθετήθηκε απ’ τον Κ. Καραμανλή σε επιτελική διοικητική θέση του ΟΑΣΘ και ήδη επανήλθε στις παληές του … επιδόσεις με τον πρόσφατο διάτρητο διαγωνισμό για μίσθωση 180 μεταχειρισμένων ρυπογόνων λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός για ακόμη μια φορά επιβεβαίωσε έμμεσα ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ανάκτηση από το Ελληνικό Δημόσιο, των 76,2 εκατ.€ ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Ο Υπουργός και ο Δ/νων Σύμβουλος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» Κ. Κουτσούκος ερωτήθηκαν απ’ τον Γ. Βαρεμένο αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι, εδώ και αρκετούς μήνες, στα κεντρικά γραφεία άτομα που μισθοδοτούνται από μεγάλο εθνικό εργολάβο και, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ισχύει, αν θεωρούν ότι αυτό είναι δόκιμο ή εγείρονται θέματα σύγκρουσης συμφερόντων.

Η αμήχανη και αόριστη απάντησή τους, καταλήγει ο κ. Βαρεμένος, μας υποχρεώνει να επανέλθουμε σύντομα με συντριπτικά στοιχεία.