Επιτέλους καταφύγιο αδέσποτων στο Αγρίνιο

Εντάχθηκε χθες 29 Σεπτεμβρίου 2020 το έργο της κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αγρινίου, στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 694.000 ευρώ.

Όπως μας δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Φλώρος «με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Δήμος Αγρινίου θα έχει ένα σημαντικό και ισχυρό εργαλείο στα χέρια του, για να επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα του δημόσιου χώρου της πόλης, όπως είναι αυτό των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.  Το καταφύγιο θα είναι δυναμικότητας 40 θέσεων και θα πληρούνται οι ειδικές προδιαγραφές, διατάξεις και κατευθυντήριες οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων σχετικές με την παραμονή αδέσποτων ζώων σε κτήριο».

Να σημειώσουμε ότι η ανέγερση του κτιρίου θα γίνει σε οικόπεδο εμβαδού 11.609,68 m2 επί του νέου δρόμου που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ , στην περιοχή «Κνούτες» της κοινότητας Στράτου του Δήμου Αγρινίου, εκτός σχεδίου πόλης και εκτός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Το καταφύγιο θα αποτελείται από ένα ισόγειο κτίριο διοίκησης – ιατρείο και δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίρια για την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων. Η συνολική έκταση των κτιρίων είναι 564,19 m2 και ο συνολικός τους όγκος 2075,58 m3.

«Στις Κνούτες θα κατασκευαστεί μια υπερσύγχρονη δομή διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς η οποία περιλαμβάνει όλους τους λειτουργικούς και βοηθητικούς χώρους που απαιτούνται και θα εξασφαλίζει την προσβασιμότητα στα Άτομα με ειδικές Ανάγκες.

«Με τη δημιουργία του καταφυγίου», συμπλήρωσε ο κ. Φλώρος, θα παρέχονται συγκεκριμένες υπηρεσίες στα αδέσποτα ζώα που θα φιλοξενούνται, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί και θα εξασφαλίζονται τα ακόλουθα: Υγιεινή και ασφαλή παραμονή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες αδέσποτου ζώου. Υγιεινή και επαρκή διατροφή με σωστή ποιοτική σύνθεση. Φροντίδα για την ατομική καθαριότητά τους, καθώς και την καθαριότητα των χώρων του καταφυγίου. Τακτική ιατρική παρακολούθηση.

Ο τρόπος με τον οποίο φερόμαστε στα ζώα κατέληξε ο κ. Φλώρος είναι η απόδειξη του πολιτισμού που μας διακρίνει».

«Agrinio 365» Media Group | Ρεπορτάζ: Λευτέρης Τηλιγάδας | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr