Επίθεση κουκουλοφόρων στο σταθμό Μετρό Ακρόπολη: Βανδάλισαν αγάλματα

Έφοδο στην αποβάθρα του σταθμού Μετρό Ακρόπολη πραγματοποίησαν γύρω στις 23:30 το βράδυ της Τετάρτης περίπου 30 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν τον πεζόδρομο της οδού Μακρυγιάννη, έγραψαν συνθήματα εξωτερικά του σταθμού και στη συνέχεια κινήθηκαν προς τις αποβάθρες όπου προκάλεσαν φθορές, πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα κι έσπασαν ένα ΑΤΜ. Από την ορμή των κουκουλοφόρων δεν γλίτωσαν ούτε τα αγάλματα που εκτίθενται στον σταθμό Μετρό Ακρόπολη, τα οποία έβαψαν με σπρέι.

Αμέσως μετά επιχείρησαν να διαφύγουν με συρμό του Μετρό, ωστόσο, αυτός παρέμεινε στον σταθμό και επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (Άμεση Δράση, Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., Ομάδα Δράση) που τους εγκλώβισαν. Στο σημείο επικράτησε πανικός για αρκετή ώρα, ενώ μέχρι τα ξημερώματα αστυνομικοί περιπολούσαν στη γύρω περιοχή υπό τον φόβο ζημιών σε τράπεζες ή άλλους στόχους.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περισσότερες από 50 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Λίγο μετά τη 01:00 έξω από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής συγκεντρώθηκαν κι άλλα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για συμπαράσταση, μετά από σχετικό κάλεσμα.

Reader