Επίθεση με βιτριόλι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα δικαστεί η 36χρονη Αμφιλοχιώτισσα

Τι αναφέρει το βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα καθίσει η 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα.

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου με βούλευμα τους (1510/2021) παραπέμπουν σε δίκη την νεαρή κατηγορούμενη για την σοκαριστική επίθεση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και όχι τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης που πρόσφατα ομολόγησε την πράξη της αποδεχόμενη, ωστόσο, μόνο το αδίκημα της σωματικής βλάβης.

«Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι η πράξη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι ως βαριά σκοπούμενη βλάβη, διότι από όλα τα στοιχεία τις δικογραφίας προκύπτει ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα» ανέφερε σε δήλωση του ο Απόστολος Λύτρας, νομικός παραστάτης της Ιωάννας.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας στην πρόταση του είχε διατυπώσει την θέση ότι πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα επικαλούμενος, μάλιστα, και τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας που αναφέρονται στην ποσότητα και την πυκνότητα του υλικού.

Υπενθυμίζεται ότι η 36χρονη έλυσε τη σιωπή της περίπου ένα χρόνο μετά την επίθεση της στην Ιωάννα κάνοντας λόγο για «αρρωστημένη εμμονή». Η κατηγορούμενη, ωστόσο, επιφυλάχθηκε να αποκαλύψει στο δικαστήριο ποιο ήταν το «πολύ προσωπικό ζήτημα» το οποίο «ήταν πολύ σημαντικό» για εκείνη και θεώρησε υπεύθυνη την συγχωριανή της με αποτέλεσμα να της στήσει καρτέρι.

«Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω…» τόνισε η κατηγορούμενη στη απολογία της δήλωσε μετανιωμένη και ζήτησε συγγνώμη σημειώνοντας με έμφαση ότι δεν μπορούσε να φανταστεί το κακό που θα της προξενούσε γιατί δεν είναι «χημικός».

newsbeast.gr