Επιτροπή Αγώνα: Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με Τομεάρχες του Κινήματος Αλλαγής

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψη μελών της Επιτροπής Αγώνα με τους υπεύθυνους Τομεάρχες Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του ΚΙΝ.ΑΛ.

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, αντιπροσωπεία μελών της Επιτροπής Αγώνα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης με αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) αποτελούμενης από τον Βουλευτή και υπεύθυνο του τομέα Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αρβανιτίδη, τον Βουλευτή και υπεύθυνο του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ανδρέα Πουλά, και τον Γραμματέα του τομέα Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αποστολόπουλο.

Η ενημέρωση προς την αντιπροσωπεία του ΚΙΝ.ΑΛ. αφορούσε την βούληση της Πολιτείας περί ίδρυσης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Δυτικών Ακτών Αιτωλ/νιας, προϊόν του ειδικού χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών του 2011, που προβλέπει την δέσμευση περί των 26.000 θαλασσίων στρεμμάτων, από την Νήσο Κάλαμο, το παράκτιο μέτωπο Αστακού Μύτικα, το σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων και μέρος του κόλπου του Αστακού.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν την αντιπροσωπία του ΚΙΝ.ΑΛ. ότι, δεν είναι αντίθετοι στην δημιουργία μιας Π.Ο.Α.Υ. που θα συγκεντρώνει τις ήδη υπάρχουσες και διάσπαρτες ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά διαφωνεί στην δέσμευση του παράκτιου μετώπου Αστακού – Μύτικα – Καλάμου.

Επίσης ενημέρωσαν την αντιπροσωπία του ΚΙΝ.ΑΛ. ότι εκκρεμεί η δημοπράτηση εκπόνησης μελέτης του Τοπικού Χωροταξικού Σχεδίου της περιοχής όπου ο Δήμος Ξηρομέρου για το παράκτιο μέτωπο Αστακού – Μύτικα – Καλάμου προβλέπει την αξιοποίησή του στην κατεύθυνση της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, το οποίο χρόνια τώρα οι κάτοικοι και η ενδοχώρα του Νομού χρησιμοποιούν για εκτόνωση.

Η αντιπροσωπεία του ΚΙΝ.ΑΛ. κατανόησε το πρόβλημα που δημιουργείται με τον προτεινόμενο σχεδιασμό και δήλωσε ότι στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα προχωρήσει σε σχετικές αναφορές, ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή.

Τέλος τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ζήτησαν την έκδοση δελτίου τύπου μέσα από το οποίο θα φαίνεται η δέσμευση του ΚΙΝ.ΑΛ. για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ