Επιβεβαιώνει την αλήθεια του δημοσιεύματός μας ο Δ. Αγρινίου και ματαιώνει… τη σύσκεψη

Από  το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αγρινίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσίευμα σχετικό με την έλευση προσφύγων – μεταναστών  στο Αγρίνιο γίνεται σαφές ότι ο  Δήμος Αγρινίου έχει ξεκάθαρα διατυπώσει τη θέση του σχετικά με τις προσφυγικές ροές.  Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι το Αγρίνιο δεν μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες – μετανάστες.

Όσον αφορά τη σύσκεψη, δεν μπορεί  η ανάγκη για εργάτες γης, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή, να γίνεται κεκρόπορτα για την μετακίνηση και εγκατάσταση στην περιοχή μας προσφύγων – μεταναστών.  

Ουδέποτε τέθηκε θέμα μεταφοράς προσφύγων- μεταναστών  στο Αγρίνιο. Είναι μια συζήτηση  η οποία,  για την κοινωνία του Αγρινίου, δεν υφίσταται. 

Όσον αφορά την προγραμματισμένη  σύσκεψη για το θέμα, ματαιώθηκε με παρέμβαση του Δημάρχου Αγρινίου.  

 

Η απάντηση του Δήμου Αγρινίου επιβεβαιώνει πανηγυρικά το δημοσίευμά μας.

Η προγραμματισμένη σύσκεψη με θέμα την έλευση στο Δήμο Αγρινίου σημαντικού αριθμού προσφύγων και μεταναστών, ως εργατών γης, εγείρει πολλά ερωτηματικά τόσο για την προχειρότητα με την οποία οργανώθηκε με την συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου (παραχώρηση αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου, κάλεσμα των Προέδρων των Δημοτικών Ενοτήτων και άλλων ενεργειών) στην οποία αναφερθήκαμε στο δημοσίευμά μας.

Όπως, προκύπτει από την ανάρτησή μας την οποία παραθέτουμε αυτούσια πιο κάτω ποτέ δεν γράψαμε ότι θα μεταφερθούν μετανάστες ή πρόσφυγες στο Αγρίνιο πόσο μάλλον σε οργανωμένη δομή.

Οι γνωρίζοντες ελληνικά και γραμματική θα διαπιστώσουν το τι ακριβώς γράψαμε και το τι ακριβώς ρωτάμε. Γιατί ρωτήσαμε!!!

Είναι πρωτοφανής η επιλογή του Δήμου Αγρινίου να μετακυλήσει τις βαριές ευθύνες του και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετώπισε ο ίδιος, το όλο θέμα, στο δημοσίευμά μας.

Άλλωστε και μόνο η ματαίωση της εκδήλωσης δείχνει την αλήθεια. Δεν μπορείς να ματαιώσεις εκδήλωση που δεν έχεις οργανώσει. Αλλά κυρίως δείχνει τον πανικό και τον φόβο κάποιων που αντιμετώπισαν το όλο θέμα και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο στάθηκε ο Δήμος Αγρινίου απέναντι στο δημοσίευμά μας.

 

Έρχονται στο Αγρίνιο οι πρώτοι πρόσφυγες; – Αύριο η κρίσιμη σύσκεψη

Μία ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής και στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής καθώς και οργανισμούς που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό. Το θέμα της σύσκεψης είναι η οργανωμένη έλευση στο Δήμο Αγρινίου ενός σημαντικού αριθμού προσφύγων και μεταναστών, ως εργάτες γης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός που έχει κατανεμηθεί σε ολόκληρο το νομό της Αιτωλοακαρνανίας ανέρχεται στο ύψος των 1.500 ανθρώπων, οι οποίοι διαθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για νόμιμη παραμονή και εργασία στη χώρα, και οι οποίοι μετακινούνται από τα ακριτικά νησιά για να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις δομές που βρίσκονται σε αυτές τις νησιωτικές πύλες εισόδου της χώρας.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται για να διαπιστωθεί καταρχάς η πρόθεση των τοπικών κοινοτήτων και των φορέων της περιοχής, για την θετική ή αρνητική διάθεση τους να υποδεχθούν αυτούς τους ανθρώπους και κατά δεύτερον, σε περίπτωση που αυτή είναι θετική, να σχεδιαστεί μια πρώτη κατανομή.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόταση είναι να διασκορπισθούν στις τοπικές κοινότητες της ενδοχώρας του Δήμου σε ομάδες των 10 έως 20 ατόμων.

Στο θέμα θα επανέλθουμε μετά την αυριανή σύσκεψη, για να σας πληροφορήσουμε για όλα όσα θα αποφασιστούν σ’ αυτή.

 

Νεότερη πληροφόρηση

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες διακινούνται από τη Δημοτική Αρχή, και μετά από τη δημοσιοποίηση της είδησης για τη σύσκεψη, αυτή θα ματαιωθεί. Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από το Δήμο καθώς και απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που εγείρει μία τέτοιου είδους εξέλιξη και διαχείριση.

«Agrinio 365» Media Group: AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr