Τα επόμενα βήματα του δήμου Ναυπακτίας στις σχέσεις του με τη «ΓΕΦΥΡΑ» (Βίντεο)

-Τι αποφάσισε στην έκτκακτη συνεδρίασή του το ανώτατο τοπικό όργανο του δήμου

Κορυφώνει την κόντρα του με την ΓΕΦΥΡΑ ο δήμος Ναυπακτίας μετά τις δύο αποτυχημένες συναντήσεις που είχε η διαπαραταξιακή με τους εκπροσώπους της ΓΕΦΥΡΑΣ σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική. Ο δήμος Ναυπακτίας έπειτα και από τη χθεσινή συνεδρίαση της διαπαραταξιακής,συνήλθε σε έκτακτο συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να λάβει αποφάσεις που θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις του. Κύριο μέλημα,η αποφυγή της σύγκρουσης με την τοπική κοινωνία,συλλόγους και σωματεία που λαμβάνουν υπό τη μορφή ενίσχυσης χρηματικά ποσά που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία τους. Πάντως έπειτα από τον απολογισμό που επιχείρησαν να κάνουν για την μέχρι τώρα πορεία οι ομιλητές,κατέληξαν σε μια δέσμη προτάσεων οι οποίες υπερψηφίστηκαν ομόφωνα από το σώμα

Και αυτές είναι οι ακόλουθες

Να υπάρξει σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο δήμος τίθεται κατά ενδεχόμενης επέκτασης της σύμβασης από το δημόσιο προς την εταιρεία για την εκμετάλλευση του έργου.Να γνωστοποιηθεί ότι ο δήμος δεν έλαβε ουσιαστικά τίποτε από τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της ΓΕΦΥΡΑΣ,να αναρτηθεί πανό και πινακίδες σε επιλεγμένα σημεία (γήπεδα) προκειμένου να γνωστοποιηθεί το πρόβλημα,να δημιουργηθεί διαδικτυακό φόρουμ ,με σχετικές αναρτήσεις,να υπάρξει παράσταση του δ.σ. στην μουσική εκδήλωση που προγραμματίζεται την Κυριακή στο Κάστρο του Αντιρρίου (τελικά ματαιώθηκε) και που την οργάνωση έχει η ΓΕΦΥΡΑ,να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος Ναυπακτίας σε συνάντηση με τον δήμαρχο Πατρέων,να υπάρξει καταχώρηση των θέσων του δήμου για την τιμολογιακή πολιτική στον Αθηναικό και τοπικό τύπο και τέλος να φέρει ο δήμαρχος Ναυπακτίας,την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προς ενημέρωση και συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,εντύπωση προκάλεσε η απουσία της Ομοσπονδίας και του επαγγελματικού κόσμου της Ναυπάκτου,ενώ ο πρόεδρος της επαγγελματικής ένωσης Αντιρρίου που προσήλθε στην αίθουσα αποχώρησε λίγη ώρα μετά την άφιξή του.

Κατά τη συνεδρίαση,εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη μέσω του τύπου του προέδρου του εργατικού κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Μ.Χάρου,ο οποίος έκανε γνωστό στο σώμα την πρόθεση του υπουργού υποδομών Χρ.Σπίρντζη να εξετάσει την επέκταση του χρόνου εκμετάλλευσης των οδικών αξόνων με ταυτόχρονη μείωση του κόστους των διοδίων.Στο κείμενο γινόταν λόγος και για τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και κάτι τέτοιο όπως ήταν φυσικό προκάλεσε σχετική αναστάτωση.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών τηλεφώνησε προσωπικά και μίλησε με τον κ. Σπίρτζη ο οποίος του ξεκαθάρισε ότι το κείμενο της συνέντευξης για το εν λόγω θέμα αφορούσε στο αναλογικό κόστος των διοδίων στους  αυτοκινητοδρόμους στους οδικούς άξονες,για τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και όλους αυτούς τους τρόπους  για να μπορέσει να μειώσει το κόστος ανά χιλιόμετρο,αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν αφορά την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.Η γέφυρα σύμφωνα με τον κ. Καρακώστα αναφέρεται από τον υπουργό ως ένα κακό παράδειγμα για την αποφυγή και απομείωση του κόστους.