Η εργαλειοποίηση του μέλλοντός μας

Είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι  θα το έχετε ακούσει. Η πρώην υπουργός και πρώην Επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου έχει προταθεί ως υποψήφια Γενικός Γραμματέας του Ο.Ο.Σ.Α. από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για την υποψηφιότητα αυτή έχουν γραφτεί πολλά. Άλλα «τραβηγμένα από τα μαλλιά», κι άλλα «τραβηγμένα απ’ τα μυαλά» (το δεύτερο παίζει περισσότερο). Εκείνο το επιχείρημα που προβλήθηκε περισσότερο απ’ όλα τα δίκτυα και τα μέσα, ακόμα και του αντιπολιτευτικού τύπου, ήταν το μότο, «μπορεί η επιλογή να είναι της κυβέρνησης, η προσπάθεια όμως είναι ελληνική υπόθεση».

Τι θα πει όμως «ελληνική υπόθεση»;

Με ποιο τρόπο και με ποια δυναμική το «μερικό» μπορεί να καθορίσει το «όλον»;

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) (αγγλικά: Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD, Γαλλικά: Organisation de coopération et de développement économiques – OCDE) είναι διεθνής οργανισμός εκείνων των αναπτυγμένων χωρών που υποστηρίζουν τις αρχές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς.

Πόσο ελληνικό μπορεί να είναι όλο αυτό;

Είναι κάποιοι, που θα με ρωτήσουν τώρα, πως και το θυμήθηκα όλο αυτό σήμερα, που οι μέρες είναι εορταστικές, που η πανδημία μας έχει κλείσει στα σπίτια μας, που, σύμφωνα με τον Χρυσοχοΐδη, στους δρόμους «δεν κυκλοφορούσε ψυχή, παρά μόνο ασθενοφόρα», που…

Ένα σωρό «που»…

Δεν το θυμήθηκα. Το είδα μπροστά μου! Αυτές τις μέρες, λένε οι ειδήσεις των εφημερίδων, «η πρώην Επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να τον ενημερώσει για την υποψηφιότητά της  ως επικεφαλής του Ο.Ο.Σ.Α.».

Πήξαμε στους πρώην.

Και το «αύριο» ανοίγεται αχανές μπροστά μας, για να οικοδομηθεί από πρόσωπα, που με τις πολιτικές τους καθόρισαν αυτό το τραγικό, οικονομικά, σήμερα που βιώνουμε. Και αφού τελείωσαν, και με το παρελθόν μας, και με το σήμερα, διατηρούν ακέραια τη δυνατότητα να εργαλειοποιήσουν και το μέλλον μας.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr