Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή για την Παλαιστίνη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη πραγματοποιεί την ερχόμενη Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023 το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στις 18:30 στην Κεντρική Πλατεία.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

«ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μυρίζει μπαρούτι, με το έγκλημα να βρίσκεται σε εξέλιξη από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. εις βάρος του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.

75 χρόνια τώρα ο ισραηλινός στρατός κατοχής σκοτώνει του Παλαιστίνιους στα εδάφη τους, μέσα στην πατρίδα τους, φυλακίζοντας ακόμα και μικρά παιδιά.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αγωνίζεται με κάθε τρόπο για να έχει το δικό του κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να αγωνίζεται για την υπεράσπιση της ζωής του.

Αποτελεί χρέος όλων μας τούτες τις μέρες που το μακελειό είναι σε εξέλιξη, με το Ισραήλ να σφυροκοπά ανελέητα την περιοχή πνίγοντας στο αίμα χιλιάδες γυναικόπαιδα, είναι χρέος όλων όσοι θέλουν να βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

μαζί με τους άλλους λαούς κάθε χώρας, που παρά την προσπάθεια να πέσει σιωπή, πραγματοποιούν μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Σε αντιπαράθεση με αυτές τις δυνάμεις που καλούν το λαό να στοιχηθεί με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς με τη συμμετοχή και των ΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, κάνοντάς την ορμητήριο στέλνοντας φρεγάτες, παραδίδοντας ακόμα και το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος …. Πάλεψε με ό,τι μπορείς!

Βγαίνουμε ξανά στους δρόμους με τον παλαιστινιακό λαό, για ελεύθερη πατρίδα.

Για να σταματήσει το χέρι που δολοφονεί.

Για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο σφαγείο.

Να τερματίσει η Ισραηλινή κατοχή.

Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Το δικαίωμα όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους με βάση τις σχετικές διατάξεις του Ο.Η.Ε.

Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων αι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές.

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα αυτό.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα στη χώρα μας, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματά του.

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και των σωματείων την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

ΣΤΟΠ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ».

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Το Σάββατο η Ημερίδα για την προστασία των παιδιών από τέσσερα σοβαρά νοσήματα