Ερώτηση της Ελληνικής Λύσης για τη «μείωση του κόστους διοδίων της Γέφυρας Ρίου – Αντίρριου»

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 2462/23-02-2023 σχετικά με το θέμα «Μείωση κόστους διοδίων Γέφυρας Ρίου – Αντίρριου».

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Μείωση κόστους διοδίων Γέφυρας Ρίου – Αντίρριου»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση, δημοτικές αρχές Περιφερειακής Ένωσης Δυτικής Ελλάδος συναποφασίζοντας εξέδωσαν ψήφισμα περί της μείωσης του κόστους διέλευσης, δια μέσω της Γέφυρας Ρίου Αντίρριου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Στην εν λόγω επιστολή κατ΄αρχάς και επιχειρηματολογώντας αναφέρουν το δυσβάστακτο κόστος των εργαζομένων, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να διέρχονται καθημερινά και σε σταθερή βάση τη Γέφυρα προς τους χώρους εργασίας τους.

Επιπρόσθετα, αναφέρουν ότι η εταιρεία διαχείρισης της Γέφυρας αναγκάζει τους εργαζόμενους (συνδρομητές e-pass), ασχέτως εάν θα πραγματοποιήσουν ή όχι όλες τις διελεύσεις, –ένα διόλου ευκαταφρόνητο μέρος του μηνιαίου κόστους του προγράμματος e-pass- να προκαταβάλλουν.

Καταληκτικά, κρίνουν ότι το κόστος διέλευσης θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί μειούμενο ουσιαστικά, διότι η Γέφυρα, ως έργο υψηλής σύγχρονης και μοναδικής αρχιτεκτονικής, θα πρέπει να ενώνει γαίες και όχι να τις χωρίζει λόγω του υπέρογκου κόστους, πόσω μάλλον σε μια χώρα που η δυσπραγία στην οικονομία της πια έχει παγιωθεί.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Προτίθεστε όπως προβείτε στη μείωση του κόστους διέλευσης του συνόλου των διερχομένων οχημάτων, δια της Γέφυρας Ρίου Αντίρριου «Χαρίλαος Τρικούπης», προκειμένου να ωφεληθούν όσοι διασχίζουν τη Γέφυρα και ειδικά αυτοί που είναι αναγκασμένοι συνεχώς να χρησιμοποιούν τη γέφυρα ένθεν κακείθεν σε καθημερινή βάση, και να το διαμορφώσετε, όπως προτείνεται, στα τρία (3) ευρώ ανά διέλευση;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος