Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου για τις επιθέσεις Λύκων στην Αμφιλοχία

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και Βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος για τις επιθέσεις λύκων σε κτηνοτρόφους και κάτοικους της Αμφιλοχίας.

Ειδικότερα, στην ερώτησή του αναφέρει:

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Αγανακτισμένοι είναι οι κτηνοτρόφοι στην Αμφιλοχία, όπως μας ενημερώνουν σχετικά, λόγω της καθημερινής επιδρομής λύκων στα κοπάδια τους. Αναφέρουν, πως τα ως άνω ζώα κινούνται ανά ζεύγη ή αγέλες, με αποτέλεσμα η βόσκηση να γίνεται επικίνδυνη, όχι μόνο για τα κοπάδια αλλά και για τους ίδιους.

Το πρόβλημα έχει ενταθεί ιδιαίτερα, την τελευταία διετία, όπως υποστηρίζουν. Οι ως άνω έχουν περιέλθει σε απόγνωση, αφού, σχεδόν κάθε ημέρα, χάνουν ζωικό κεφάλαιο από τις επιθέσεις των λύκων. Πολλά, επίσης, είναι και τα περιστατικά επίθεσης σε κατοικημένες περιοχές και οικισμούς, όπως προσθέτουν.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να μεριμνήσετε κατάλληλα, ώστε να προστατευθούν, τόσο οι ως άνω κτηνοτρόφοι που διαβιούν περί την Αμφιλοχία, όσο και τα κοπάδια τους, από τις επιδρομές των λύκων;

2. Προτίθεσθε να αποζημιώσετε τους ανωτέρω κτηνοτρόφους, που επλήγησαν από τις επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος»