Ερώτηση στη Βουλή από τον Μίλτο Ζαμπάρα για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Αιτωλικό

Ερώτηση στη Βουλή από τον Μίλτο Ζαμπάρα για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Αιτωλικό

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Μίλτος Ζαμπάρας με αφορμή το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.

Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια μεγάλη απομείωση καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας πανελλαδικά με την λογική της εξοικονόμησης λειτουργικών εξόδων αλλά και ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έκλεισε αυτές τις ημέρες και το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Αιτωλικό.

Όπως αναφέρει ο Bουλευτής: «Το κλείσιμο αυτού του υποκαταστήματος στο Αιτωλικό έρχεται σε συνέχεια του κλεισίματος υποκαταστημάτων στο Νεοχώρι, την Κατοχή, τον Αστακό όπου πλέον οι κάτοικοι του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά (!) από το κατάστημα του Μεσολογγίου.

Το κλείσιμο βασικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης όπως είναι τα ΕΛ.Τ.Α., οι Τράπεζες, τα υποθηκοφυλακεία κ.α. δημιουργούν μια συνθήκη υποβιβασμού και πλήρους εγκατάλειψης της ελληνικής επαρχίας βάζοντας ταφόπλακα στο μέλλον της περιοχής».

Στη συνέχεια ο Μίλτος Ζαμπάρας τόνισε: «Είναι επίσης αδύνατον για μεγάλους σε ηλικία κατοίκους, όπως είναι η πλειονότητα όσων διαμένουν σε αυτές τις περιοχές, να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα ή να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα για να μπορούν να εξυπηρετηθούν».

Στο πλαίσιο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν θα προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Αιτωλικό.

 

Διαβάστε επίσης: Σταρακά: «Κλειδί για την ανάπτυξη και την αγροδιατροφική μας ασφάλεια η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια»