Έρχεται και η σειρά του Αγρινίου

Η διασπορά όσο πάει και μεγαλώνει στο Αγρίνιο. Ογδόντα τέσσερα τα χθεσινά κρούσματα που έδωσε ο Ε.Ο.Δ.Υ., 33 τα μοριακά tests του νοσοκομείου Αγρινίου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σήμερα μπορεί να δούμε και το κατοστάρι (αν όχι παραπάνω).

Η μία νοσηλευτική μονάδα του νομού έχει γεμίσει. Μέσα σε λίγες μέρες, αν συνεχιστεί έτσι, είναι εκ των ουκ άνευ, ότι θα γεμίσει και το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Αυτό που για όλους εμάς όμως είναι επικίνδυνα νούμερα τα οποία μεγαλώνουν τους φόβους μας για κάποιους άλλους είναι εφιαλτική καθημερινή πάλη για τη θεραπεία. Αναφέρομαι  στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Αγρινίου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη υγειονομική απειλή που γνωρίσαμε όσο ζούμε.

Σήμερα θα συνεδριάσει σύμφωνα με τις πληροφορίες η επιτροπή στο υπουργείο υγείας για να γίνει η γενικότερη αξιολόγηση στην Αιτωλοακαρνανία  αλλά και στις δυο μεγάλες πόλεις του νομού και να τεκμηριωθούν οι εισηγήσεις της. Σήμερα το απόγευμα θα μάθουμε πάλι μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων…  Ίσως αύριο, ίσως μεθαύριο θα έχουμε και τις αποφάσεις.

Εκείνο που έχει τώρα σημασία είναι να σταματήσουμε να δείχνουμε με το δάχτυλο, τι είναι εκείνο που φταίει ή τις ελλείψεις μας και να καθίσουμε να διαβάσουμε και να εφαρμόσουμε, όσο πιο πιστά μπορούμε τους κανόνες. Δεν ξέρω, αν όλους αυτούς τους μήνες μπήκαμε στον κόπο να μάθουμε ότι, αν είμαστε επαφή θετικού κρούσματος, δεν πάμε στην ουρά μπροστά στο Δημαρχείο ή στην Πλατεία Ειρήνης ή στο Κ.Α.Π.Η. του Αγίου Δημητρίου για να κάνουμε rapit tests, αλλά καθόμαστε σπίτι μας για δυο βδομάδες σε άμεση επικοινωνία με το γιατρό μας, ο οποίος και αποφασίζει τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε.

Ό,τι δεν έχουμε κάνει όλον τον προηγούμενο καιρό, για να προφυλαχτούμε και να προφυλάξουμε, ας το κάνουμε τώρα.


Λευτέρης Τηλιγάδας

«Αgrinio365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr