Έρχονται στο Αγρίνιο οι πρώτοι πρόσφυγες; – Νεότερη πληροφόρηση

Μία ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής και στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής καθώς και οργανισμούς που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό. Το θέμα της σύσκεψης είναι η οργανωμένη έλευση στο Δήμο Αγρινίου ενός σημαντικού αριθμού προσφύγων και μεταναστών, ως εργάτες γης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός που έχει κατανεμηθεί σε ολόκληρο το νομό της Αιτωλοακαρνανίας ανέρχεται στο ύψος των 1.500 ανθρώπων, οι οποίοι διαθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για νόμιμη παραμονή και εργασία στη χώρα, και οι οποίοι μετακινούνται από τα ακριτικά νησιά για να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις δομές που βρίσκονται σε αυτές τις νησιωτικές πύλες εισόδου της χώρας.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται για να διαπιστωθεί καταρχάς η πρόθεση των τοπικών κοινοτήτων και των φορέων της περιοχής, για την θετική ή αρνητική διάθεση τους να υποδεχθούν αυτούς τους ανθρώπους και κατά δεύτερον, σε περίπτωση που αυτή είναι θετική, να σχεδιαστεί μια πρώτη κατανομή.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόταση είναι να διασκορπισθούν στις τοπικές κοινότητες της ενδοχώρας του Δήμου σε ομάδες των 10 έως 20 ατόμων.

Στο θέμα θα επανέλθουμε μετά την αυριανή σύσκεψη, για να σας πληροφορήσουμε για όλα όσα θα αποφασιστούν σ’ αυτή.

 

Νεότερη πληροφόρηση

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες διακινούνται από τη Δημοτική Αρχή, και μετά από τη δημοσιοποίηση της είδησης για τη σύσκεψη, αυτή θα ματαιωθεί. Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από το Δήμο καθώς και απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που εγείρει μία τέτοιου είδους εξέλιξη και διαχείριση.

«Agrinio 365» Media Group: AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr