Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου: Παρουσίαση σχεδίου δράσης για το Περιβάλλον, την Τεχνολογία και την Υγεία 2023

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 η συνολική συνοπτική παρουσίαση του σχεδίου δράσης: «Δράσεις Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στο Περιβάλλον, την Τεχνολογία και την Υγεία 2023» που υλοποιήθηκε κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο 2022-2023 στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ

Το σχέδιο δράσης περιελάμβανε τέσσερις υποδράσεις:

Α) Ανάπτυξη Εφαρμογής σε Python για την καταχώριση απουσιών

Β) Εξοικονόμηση ενέργειας στον τεχνητό φωτισμό

Γ) Αυτοκίνηση: τρέχουσα κατάσταση-επιλογές για το μέλλον

Δ) Συσχετισμοί βίας και εξάρτησης

Οι υποδράσεις παρουσιάστηκαν αναλυτικά σε ξεχωριστές ημερομηνίες η καθεμία.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος που είχε στόχο την ενίσχυση και ανάδειξη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας των μαθητών/-τριών, ασχολήθηκαν εκτός της Α’ τάξης και οι περισσότεροι μαθητές των τομέων και ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα την παραγωγή ταινίας μικρού μήκους, την αντικατάσταση του φωτισμού του σχεδιαστηρίου του Σχολείου με φωτισμό και αυτοματισμό εξοικονόμησης ενέργειας, τη συνεργασία με το ΙΤΥΕ-Διόφαντος, την έρευνα για την κατάσταση της αυτοκίνησης στην περιοχή μας και άλλες δράσεις όπως εκπαιδευτικές και διδακτικές επισκέψεις και συνεργασίες με επαγγελματικούς φορείς.

«Ευχαριστούμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «NOΗΣΙΣ» για την αρωγή και τη συμπαράσταση, αλλά και όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Διαβάστε επίσης: Καραβίας σε Δαμασκηνό: «Αξιοποίηση και επανάχρηση του χώρου του Αγίου Παντελεήμονα (πρώην ΕΠΑ.Λ. Κατοχής)»