Η Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Στις 25 Αυγούστου 2023 ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο και η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ θα αγωνιστεί χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η ενημέρωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
αναφέρει: «Τα νέα δεν ήταν τα επιθυμητά από την τελική ιατρική γνωμάτευση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δε θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Γιάννης ακολούθησε εντατικό ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας το προηγούμενο διάστημα με στόχο να προλάβει τη διοργάνωση, όμως οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν ότι δε θα είναι έγκαιρα σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας».

Από την πλευρά του ο ίδιος αναφέρει τα εξής:

«Όλοι γνωρίζουν το πάθος και την αγάπη μου για την Εθνική Ομάδα. Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν του NBA, πίεζα συνεχώς το κορμί μου στα όριά του, προκειμένου να είμαι στην κατάσταση που ήθελα για παίξω στο Παγκόσμιο.

Δυστυχώς, μετά από μήνες δουλειάς αλλά και πολλές συζητήσεις με το ιατρικό team, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχω επανέλθει σε βαθμό που να μπορώ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο. Αυτό ξεκάθαρα δεν ήταν επιλογή μου και πλέον πρέπει να συνεχίσω την δουλειά ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο που αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια.

Η απογοήτευση είναι τεράστια διότι η απόφαση του ιατρικού επιτελείου δεν μου αφήνει περιθώρια επιλογής. Σε περίπτωση, που συνέχιζα να πιέζω τον εαυτό μου να επιστρέψει, θα έβαζα τον εαυτό μου και την υγεία μου σε ρίσκο.

Ο προσωπικός μου στόχος αλλά και της Εθνικής μας Ομάδας, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και θα είναι τεράστια τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους αγώνες του».

 

Διαβάστε επίσης: Την έκπτωση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. αποφάσισε το Υπουργείο Αθλητισμού