«Ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια» – Αγωνιούν οι συγχωριανοί του για τον 31χρονο σμηναγό (Video)

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Ανδραβίδα.

Ο 31χρονος σμηναγός του μοιραίου F-4 Φάντομ που κατέπεσε στην Ανδραβίδα το πρωί της Δευτέρας, Ευστάθιος Τσιτλακίδης, εξακολουθεί να αγνοείται με τους συγγενείς και τους φίλους τους να αγωνιούν για την τύχη του, καθώς οι έρευνες που συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο, δεν έχουν αποδώσει, ενώ δυσκολεύονται λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ο κυβερνήτης – Σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιτλακίδης κατάγεται από το χωρίο Γρανίτη Νευροκοπίου, στη Δράμα, με τους συγχωριανούς του να αγωνιούν για την τύχη ενός από τα καλύτερα παιδιά στο χωριό.

Στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», μίλησαν για τον δικό τους Στάθη, που τελευταίο καιρό ήταν πολύ ευτυχισμένος, καθώς είχε αρραβωνιστεί τη σύντροφό του κι ετοιμαζόταν να αποκτήσει οικογένεια.

Αυτό είχε ανακοινώσει στους γονείς την τελευταία φορά που είχε επισκεφθεί τη γενέτειρά του την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη ημέρα και για την οικογένειά του και για εμάς εδώ και μας έχει πιάσει μία θλίψη όπως όλη η Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Ο Στάθης ήταν το καλύτερο παιδί. Άριστος μαθητής, πάντα χαμογελαστός και καλοσυνάτος. Το όνειρό του ήταν να γίνει πιλότος, αυτό ήθελε να κάνει, ήθελε να πετάξει ψηλά»,  είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Γρανίτη, Χαράλπαμπος Παϊσίδης.

«Όλοι θα ήθελαν να έχουν ένα παιδί σαν τον Στάθη, να είναι περήφανοι. Η επιλογή του ήταν να γίνει πιλότος. Ήταν άριστος μαθητής, μπορούσε να πάει σε όποια σχολή ήθελε, όμως εκείνος ήθελε να γίνει πιλότος. Ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια, δυστυχώς δεν πρόλαβε», είπε ένας φίλος της οικογένειας.

Από την πλευρά τους δύο φίλες της οικογένειας έκαναν λόγο για ένα από τα καλύτερα παιδιά σε όλο τον δήμο και δεν έκρυψαν την αγωνία τους για τον δικό τους άνθρωπο, μην μπορώντας να πιστέψουν τι έχει συμβεί και ελπίζοντας πως θα βρεθεί ζωντανός.

Ο 31χρονος έχει δύο ακόμη αδέρφια, είναι φίλος της ομάδας του Άρη. Ο πατέρας του είναι πρώην δασάρχης του Κάτω Νευροκοπίου και η μητέρα του καθηγήτρια Γαλλικών.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου συνεχίστηκαν όλο το βράδυ και συνέδραμαν ένα C-130, το οποίο έριχνε φωτοβολίδες για να φωτίσει την περιοχή των ερευνών βοηθώντας τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, αλλά και ελικόπτερα Super Puma και S-70, τα οποία εναλλάσσονταν όλο το βράδυ, σκανάροντας την περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο Κατάκολο όπου εκβράστηκαν την Δευτέρα τα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους έχει μεταφερθεί ένα μικρό ρομπότ που ψάχνει σε βάθος μέχρι και 100 μέτρων για να εντοπίσουν κάτι στο βυθό της περιοχής. Επίσης, στις έρευνες συμμετέχει ωκεανογραφικό, καθώς και πέντε συνολικά δύτες. Στην περιοχή βρίσκεται και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος.

Στις έρευνες πλέον μετέχει και η 206 Πτέρυγα Αεροπορικής Υποστήριξης. Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, επισημαίνεται ότι οι έρευνες έχουν διευρυνθεί σε τεχνολογικό επίπεδο, καθώς τα βάθη στην περιοχή είναι μεγάλα.

«Εκείνο το οποίο θέλουν και στην Πολεμική Αεροπορία είναι να τελειώσει αυτή η υπόθεση με το τέλος το οποίο πρέπει, δηλαδή να βρεθεί και ο κυβερνήτης του F-4 Phantom για να κυλήσει η όλη επώδυνη διαδικασία», τόνισε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης.

in.gr