Ευάγγελος Φιλόπουλος στον Antenna Star: «Δραστική μείωση της θνητότητας από Καρκίνο του Μαστού» (Ηχητικό)

Με αφορμή την Ημερίδα με θέμα «Νεότερα δεδομένα για τον Ca Μαστού – Εκπαίδευση στην αυτοεξέταση», η οποία διοργανώνεται στο Αγρίνιο την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, με πρωτοβουλία του Προεδρείου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, μίλησε στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Ο κ. Φιλόπουλος αναφέρθηκε στις νέες περιπτώσεις καρκίνου που προκύπτουν κάθε χρόνο στη χώρα μας, με έμφαση τις μορφές της ασθένειας που κυριαρχούν και επισήμανε τα τεράστια βήματα που έχει κάνει η Ιατρική επιστήμη στην αντιμετώπισή της.

Επίσης, μίλησε για τη μεγάλη αξία και σημασία της πρόληψης στη ζωή μας, αναφερόμενος ταυτόχρονα στα αίτια που είναι πιθανό να οδηγήσουν στη νόσηση, ενώ τόνισε ότι μέσω των δράσεων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, όλο και περισσότερες γυναίκες στη χώρα μας πραγματοποιούν τακτικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί δραστικά το ποσοστο θνησιμότητας.

Η Ημερίδα με θέμα «Νεότερα δεδομένα για τον Ca Μαστού – Εκπαίδευση στην αυτοεξέταση», διοργανώνεται στο Αγρίνιο την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στις 18.30 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης, Αγρίνιο), με ομιλητή τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο.

Στον αίθριο χώρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιούνται μαστογραφίες από την κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, από τις 09:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ.

Ακούστε ολόκληρη τη Συνέντευξη του κ. Ευάγγελου Φιλόπουλου στον Antenna Star 103.5: