Εύκολες και λαχταριστές τηγανίτες με ξινόμηλα

Μια μοναδική συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Εύκολες και λαχταριστές τηγανίτες με ξινόμηλα. Αξεπέραστη γεύση. Φτιάξτε τες απλά και γρήγορα για πρωινό, για brunch ακόμα και για επιδόρπιο.

Υλικά

  • 5 ξινόμηλα
  • 1 φλ.τσ. γάλα
  • 2 φλ.τσ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 ποτηράκι κρασιού ποτό
  • μέλι
  • Καρυδόψιχα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα, σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό, 1 ποτηράκι του κρασιού ποτό και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένας χυλός.

Στην συνέχεια, πλένουμε τα ξινόμηλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.

Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βουτάμε μία-μία ροδέλα στο χυλό και μετά στο τηγάνι.

Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγη-λίγη την καρυδόψιχα και το μέλι ανακατεμένο με τις 2 κουταλιές της σούπας ποτό.

Οι τηγανίτες μας είναι πανέτοιμες.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Όταν προσθέσουμε το αλεύρι, πρέπει να το ανακατέψουμε πολύ καλά, για να μην σβολώσει.
  • Οι τηγανίτες αυτές τρώγονται και κρύες. Αν θέλουμε, πάνω από τις τηγανίτες ρίχνουμε και λίγη κανέλλα τριμμένη.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ποτό θέλουμε (ουίσκι κ.α.).

 

supersyntages.gr