Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα: Το περιβάλλον στο προσκήνιο – Εκδήλωση στη Λίμνη Κρεμαστών (Photos)

Η έναρξη των εκδηλώσεων για την Ευρωπαική Πράσινη Εβδομάδα #EUGreenWeek 2023 πραγματοποιήθηκe φέτος για πρώτη φορά στην Λίμνη των Κρεμαστών.

H φετινή Πράσινη Εβδομάδα της Ε.Ε., η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για την περιβαλλοντική πολιτική, επιτρέπει στους πολίτες σε ολόκληρη την Ε.Ε., να συζητήσουν το θέμα της μετάβασης.

Σε αυτό το πλαίσιο η ομάδα εθελοντών της ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ της οποίας η Ε.Ε. ενέκρινε το αίτημα για διοργάνωση πολυθεματικών εκδηλώσεων από 3 έως 24 Ιουνίου 2023, με θέμα Περιβάλλον & Πολιτισμός, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τον Δήμο Αγρινίου, τον Δήμο Αγράφων και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΦΣΓΠΑ) τις τοπικές κοινότητες της περιοχής, ενεργούς πολίτες και άλλους εθελοντές πραγματοποίησαν με επιτυχία σήμερα, την ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ εκδήλωση των Εvents, σε υπαίθρια εκδήλωση στη φύση, δίπλα στα νερά της Λίμνης των Κρεμαστών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, με συζητήσεις με τους ντόπιους, περιήγηση επισκεπτών, μελωδίες μουσικής, και γνωριμία με τα προιόντα παραγωγής του τόπου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ενημερωτική ημερίδα με ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κου Νικόλαου Εμμανουήλ – Μέλος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας, παρουσία της πολυπληθούς ομάδας φοιτητών του που τον συνόδευαν που μίλησε για την ανάγκη ανάδειξης, προστασίας και διαφύλαξης του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με μιας ήπιας μορφής βιώσιμης ανάπτυξης για ανθεκτικές κοινότητες, που καθήλωσε τους παρευρισκόμενους θεατές.

Χαιρετισμό απήυθυναν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου π.Παναγιώτης Σαβελώνης, ο πάτερ Ευάγγελος Φεγγούλης, η βουλευτής Ευρυτανίας κα Θωμαίς Οικονόμου, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κος Μιλτιάδης Ζαμπάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Δυτικής Ελλάδος κος Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κος Αριστείδης Τασιός, η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κα Κατερίνα Καλαντζή, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Αγρινίου κα Παπαγεωργίου Μαρία, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Αγράφων κα Αννέτα Κοτρώνα, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου κα Γεωργία Γκαρίλα και η Δρ κα Ελένη Πάνου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τις πολυπληθείς ομάδες των Τοπικών Κοινοτήτων και Γυναικών, όπως την Τοπική Κοινότητα Ψηλοβράχου, την Τοπική Κοινότητα Χαράστης-Σιδήρων, τους ενεργούς πολίτες-παραγωγούς των χωριών Ψηλοβράχου, Αγαλιανού, Πεντάκορφου, Σιδήρων, Χαράστης, για τα υπέροχα κεράσματά τους από δικά τους σπιτικά γνήσια προιόντα, διατροφής και παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, που προσφέρθηκαν δωρεάν στους παρευρισκομένους επισκέπτες.

Ευχαριστίες επίσης, στην κα Μαρία Παπαγεωργίου αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου και όλους τους συνεργάτες της, που βοήθησαν για υλοποίηση και άρτια διοργάνωση της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης καθώς επίσης και στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Αγράφων κα Αννέτα Κοτρώνα, και σε όλους τους συνεργάτες, που σε πείσμα των καιρών εργάστηκαν με πείσμα κι αφοσίωση, να βγει εις πέρας αυτή η δύσκολη και επιτυχημένη δράση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί κάτοικοι της γύρω περιοχής, οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων Ψηλοβράχου, Σιδήρων, Χούνης, Επισκοπής, Παλαιοχωρίου, Φραγκίστας, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κος Ευθύμιος Γρίβας, η αντιδήμαρχος Αγράφων κα Ηρώ Νταλαφούρα, ο δημοτικός σύμβουλος κος Κώστας Σοφρώνης, ο π. Νεκτάριος Αγ. Γεωργίου Ευρυτανίας, ο π. Ευάγγελος Καρατσακάλης Αγ. Γεωργίου Ψηλοβράχου και ενεργοί πολίτες των δύο δήμων ενώ στο τέλος της εκδήλωσης οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αντάλλαξαν συμβολικά δώρα κι έδωσαν τα χέρια για μελλοντικές συνεργασίες και συναντήσεις.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου, δίπλα στον Αχελώο στη Λίμνη Στράτου (xώρος Ελληνικής Ομοσπονδίας θαλασσίου Ski),  θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις για την περιοχή του Δήμου Αγρινίου με το εορταστικό Εvent  που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Tις εκδηλώσεις  συντονίζει η κ. Χαρίτου  Παρθενία – πρόεδρος της ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ – Partner Event EUGreen Week 2023.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση:

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΗΛ 6937244788
E MAIL paravatos2@gmail.com
https://paravatosphotoblog.wordpress.com/

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκε η 6η «ἐλαία» | Παπαναστασίου: «Συμβάλλουμε στη στήριξη των εκλεκτών προϊόντων μας» (Photos)