Eurovision 2023: Απόψε ο Δεύτερος Ημιτελικός – Η σειρά εμφάνισης Ελλάδας και Κύπρου

Για δεύτερη φορά, το Λίβερπουλ γίνεται η καρδιά της Ευρώπης (και όχι μόνο!) και ανοίγει την αγκαλιά του στον Διαγωνισμό της Eurovision φιλοξενώντας και διεξάγοντας τη φάση του 2ου Ημιτελικού.

Υπό το σύνθημα «United by Music» (Ενωμένοι εκ της μουσικής) το M&S Bank Arena γίνεται για ακόμη μία βραδιά το σπίτι του διαγωνισμού με κεντρικές παρουσιάστριες τις Alesha Dixon, Hannah Waddingham και Julia Sanina.

Τι θα δούμε απόψε;

Το αποψινό show θα ανοίξει ο ηθοποιός Luke Evans ο οποίος θα απαγγείλει ένα κείμενο βασισμένο στην ιστορία του διαγωνισμού. Για το διάλειμμα η παραγωγή έχει επιστρατεύσει τους Ουκρανούς καλλιτέχνες Mariya Yaremchuk, Otoy και Zlata Dziunka οι οποίοι θα παρουσιάσουν το «Music Unites Generations», ένα medley γνωστών Ουκρανικών κομματιών. Επιπλέον κατά το διάλειμμα θα απολαύσουμε ένα ξεχωριστό show με τίτλο «Be Who You Wanna Be». Πρόκειται για χορευτική παράσταση, χορογραφημένη από τον Jason Gilkison με πρωταγωνιστές τρεις drag καλλιτέχνες και το Ουκρανικό χορευτικό συγκρότημα Podilya.

Οι Συμμετοχές

Δεκαέξι τραγούδια περιλαμβάνει το αποψινό διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς. Την αυλαία με την εμφάνισή της θα ανοίξει η Δανία ενώ αντίστοιχα θα κλείσει η Αυστραλία.

Η Ελλάδα μας, με εκπρόσωπο τον 16χρονο Victor Venricos θα εμφανιστεί στη θέση Νο8 με τις ευχές όλων μας για την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό. Δύο θέσεις νωρίτερα, στη θέση Νο6, θα εμφανιστεί η Κυπριακή αποστολή με Επικεφαλής τον Andrew Lambrou.

Με σειρά εμφάνισης, οι δεκαέξι χώρες που θα διαγωνιστούν στον αποψινό Δεύτερο Ημιτελικό είναι:

Σειρά Χώρα Καλλιτέχνης Τραγούδι
01  Δανία Reiley “Breaking My Heart”
02  Αρμενία Brunette “Future Lover”
03  Ρουμανία Theodor Andrei “D.G.T. (Off and On)”
04  Εσθονία Alika “Bridges”
05  Βέλγιο Gustaph “Because of You”
06  Κύπρος Andrew Lambrou “Break a Broken Heart”
07  Ισλανδία Diljá “Power”
08  Ελλάδα Victor Vernicos “What They Say”
09  Πολωνία Blanka “Solo”
10  Σλοβενία Joker Out “Carpe diem”
11  Γεωργία Iru “Εcho”
12  Άγιος Μαρίνος Piqued Jacks “Like an Animal”
13  Αυστρία Teya & Salena “Who the Hell Is Edgar?”
14  Αλβανία Albina and Familja Kelmendi “Duje”
15  Λιθουανία Monika Linkytė “Stay”
16  Αυστραλία Voyager “Promise”

Αποτελέσματα

Υπενθυμίζουμε πως φέτος το αποτέλεσμα των Ημιτελικών καθορίζεται αποκλειστικά και καθαρά από το τηλεοπτικό κοινό χωρίς καθόλου συμμετοχή των επιτροπών. Οι δέκα χώρες που θα συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες θα είναι και αυτές που θα καταφέρουν να προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Δικαίωμα ψήφου στον αποψινό ημιτελικό έχουν επίσης η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο (από τις BIG5 χώρες) καθώς και η Ουκρανία ενώ οι ψήφοι όσων ψηφίσουν διαδικτυακά μέσω του Eurovision App θα συγκεντρωθούν και να προσμετρηθούν ως μια έξτρα χώρα με όνομα «Rest of the World».

Η ανακοίνωση των δέκα αυτών χωρών θα γίνει στο τελευταίο μέρος του αποψινού ημιτελικού ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη λήξη και του τελικού για να μάθουμε αναλυτικά τις θέσεις και τους βαθμούς που έλαβε η κάθε χώρα απόψε.

Πώς μπορώ να δω τον Αποψινό Ημιτελικό;

Ο Δεύτερος Ημιτελικός θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Την τηλεοπτική μετάδοση θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά.

Krikor Kevorkian – ogaegreece.com

 

Διαβάστε επίσης: Τηλεθέαση Τετάρτης (10/5): Μπροστά το Debate στο γενικό σύνολο – Ισοπαλία στο δυναμικό κοινό