Ευρυαγγείες: Καινοτόμος μέθοδος αντιμετώπισης (Photos)

Η μικροθερμοπηξία είναι μια σύγχρονη μέθοδος που αλλάζει σημαντικά την αντιμετώπιση  των πολύ λεπτών ευρυαγγειών. Δίνει άριστο αποτέλεσμα στη θεραπεία των ευρυαγγειών, σε κάθε περιοχή του σώματος και σε κάθε τύπο δέρματος, χωρίς παρενέργειες και με απόλυτη ασφάλεια.

Αποτελεί μια σχεδόν ανώδυνη μέθοδο και η εφαρμογή της έχει θεαματικά αποτελέσματα στη θεραπεία των ευρυαγγειών με πολύ μικρή διάμετρο (0.1 μέχρι 0.9 mm) όπως και των τριχοειδικών αγγείων (telangiectatic matting). 

Με την μέθοδο αυτή προκαλείται εστιασμένη θερμοπηξία διακόπτοντας τη ροή του αίματος μέσα στα αγγεία.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι εμφανές μέσα σε δυο ημέρες, ωστόσο τα ίχνη μετά την θεραπεία (μικροσκοπικές εφελκίδες) παραμένουν ορατά από μερικές ημέρες, έως σε κάποιες περιπτώσεις και μερικές εβδομάδες  (3-4), ανάλογα με τον τύπο του δέρματος.

Η μέθοδος της μικροθερμοπηξίας προσφέρει άριστα αποτελέσματα, δεν έχει αντενδείξεις, δεν απαιτεί χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης, ούτε προφύλαξη από τον ήλιο μετά τη θεραπεία, για το λόγο αυτό και εφαρμόζεται με ασφάλεια όλες τις εποχές του χρόνου.

Συμπερασματικά, η μικροθερμοπηξία προσφέρει άριστα αποτελέσματα και ειδικά αν συνδυαστεί με σκληροθεραπεία αποτελεί ιδανική τεχνική θεραπείας των ευρυαγγειών όλων των τύπων σε ποσοστό που αγγίζει το 90-100%.

 

Βασίλειος Κούκουνας MD, Phd, GSIR

Εξειδικευμένος Ιατρός

Κύπρου 19, Αγρίνιο 

Τηλ.: 2641020207 Κιν. : 6972693522