Ευτυχώς που γλύτωσαν τα αλιευτικά

Στην πόλη του Αγρινίου και χθες και προχθές (αν εξαιρέσει κανείς τη χαμηλή θερμοκρασία, καιρικό φαινόμενο που καθόλου περίεργο ή παράξενο δεν είναι για την εποχή, την οποί δείχνει το ημερολόγιο), αυτό τον πανικό που αναμεταδίδεται από τα κεντρικά δελτία των καναλιών, ούτε τον  έχουμε ζήσει, ούτε τον έχουμε δει κάπου γύρω μας.

Η δημοσιογραφία βέβαια των έντονων κοσμητικών επιθέτων, μάλλον πρέπει να νοιώθει αμήχανη μπροστά σ’ αυτή την εντελώς φυσική «Μήδεια», η οποία απ’ ότι φαίνεται συγκράτησε τη μανία της και δεν έκανε το κακό που όλοι περίμεναν να κάνει.

Μόνο μια πλευρική μετατόπιση της προβλήτας στα Αμπάρια του Παναιτωλίου ήταν η καταγεγραμμένη ζημιά της στο Δήμο Αγρινίου.

«Η μετατόπιση», έγραφε η είδηση, «προήρθε από το ότι οι αλυσίδες με τις οποίες είναι δεμένη η πλωτή προβλήτα δεν άντεξαν το έντονο πλευρικό φορτίο» και έφυγε από τη θέση της».

Δικαιολογημένες οι απορίες:

Πόσο έντονο ήταν αυτό το πλευρικό φαινόμενο τελικά;

Ποιες οι προδιαγραφές της κατασκευής της και ποιες ανάγκες, ποιου αλιευτικού στόλου, ήρθε να καλύψει η δημιουργία της;

Να μην ρωτήσω ποιος ο γενικότερος σχεδιασμός της ανάπτυξης της λίμνης, που εξυπηρέτησε αυτό το καταφύγιο αλιευτικών, γιατί απάντηση δεν θα πάρω.

Εν πάση περιπτώσει.

Πάντως για ζημιές σε αλιευτικά δεν έχει γραφτεί τίποτα.

Φαίνεται πως οι αλιείς, που κάτι ξέρουνε από καιρό κι από απάγκια, τα πήραν από το καταφύγιο και μάλλον τα πήγαν στις πυλωτές για να τα γλυτώσουν.

Πόσο είπαμε ότι κόστισε συγκεκριμένο έργο;

150 χιλιάδες!!!

Μόνο!;

Μαζί με τον ποδηλατόδρομο ή μόνο του;


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr