Ευχετήριο μήνυμα της Ιεράς Μονής Παναγίας Κατερινούς

Ευχετήριο μήνυμα της Ιεράς Μονής Παναγίας Κατερινούς

Στο Σύλλογο Γυναικών Μακρυνείας «Παναγία η Κατερινιώτισσα» που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, με έδρα τη Γαβαλού.

Συγχαίρουμε την ίδρυση του Συλλόγου με στόχο την συσπείρωση και ενδυνάμωση των Γυναικών της Μακρυνείας, με πρωτοπόρο την κ. Βούλα Αρτίκου – Γουργολίτσα. Πρωταρχικός σκοπός είναι η κοινωνική προσφορά, η αγάπη, η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα η αρωγή στις ευπαθείς οικογένειες της περιοχής, αξίες αναγκαιότατες στη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας.

Ο Σύλλογος βρίσκεται υπό την Σκέπη της Παναγίας της Κατερινούς και η προσωνυμία στον τίτλο δηλώνει ακριβώς τη στενή σχέση με το ιστορικό Μοναστήρι της Μακρυνείας και τις θεάρεστες δράσεις των μελών του Συλλόγου στις εορταστικές εκδηλώσεις και στις διάφορες ανάγκες της Μονής.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στις ακούραστες εθελόντριες και συνεργάτιδες, οι οποίες προστρέχουν με προθυμία να διακονήσουν και να ομορφύνουν με τις πρωτοβουλίες τους τον ιερό χώρο.

Ευχόμαστε εκ καρδίας η Παντάνασσα Θεομήτωρ να αξιώσει όλα τα μέλη του Συλλόγου να βιώσουν τη χαρά της αγαθοεργίας και της προσφοράς, όπως ο Ευαγγελικός λόγος με συνιστά: (Α΄Τιμ. 6,18) «…αγαθοεργείν, πλουτείν εν έργοις καλοίς, ευμεταδότους είναι, κοινωνικούς…» (=ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή του προς Τιμόθεον παρακαλεί τους χριστιανούς να κάνουν το καλό, για να πλουτίζουν σε καλά έργα, να δίνουν πρόθυμα και να μοιράζονται με τους άλλους ό,τι έχουν). Και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μας βεβαιώνει ότι (Γ΄ Ιωαν. 11): «ο αγαθοποιών εκ του Θεού έστιν» (=όποιος πράττει το καλό είναι παιδί του Θεού)

Εκ της Ιεράς Μονής Κατερινούς

Η Ηγουμένη

Μαριάμ Μοναχή