Εξαπατώ κατ’ οίκον

Το χθεσινό φιάσκο με τις αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα ήταν άνευ προηγουμένου αν δεν υπήρχε το προηγούμενο πρόγραμμα. Οι αντιδράσεις μάλιστα των μηχανικών της περιοχής μας είναι δηλωτικές της αγανάκτησης τους. Δείτε ΕΔΩ  τι δήλωσε στα μέσα του ομίλου «Agrinio365» Media Group (Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr), ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Λίνος Μπλέτσας.

Κοντά σ’ αυτό βάλτε και ένα ποστάρισμα του Προέδρου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αιτωλοακαρνανίας, του κ. Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, οποίος στο προσωπικό του προφίλ στο fb αναφέρει:

«ΕΞΑΠΑΤΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

Σήμερα έζησα όλο το φιάσκο αυτού του προγράμματος που λέγεται κατ ευφημισμό, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για σκέτο ΕΞΑΠΑΤΩ.

Και ο χαρίεις αρμόδιος Υπουργός «Χατζηβλάκας», επαίρεται ότι όλα πάνε καλά. Σήμερα ένοιωσα όπως οι υποσαχάριοι Αφρικανοί, όταν σε περίοδο πείνας και δίψας, εμφανίζεται ο ΟΗΕς και με φορτηγά μοιράζει τρόφιμα και μπουκάλια με νερό. και γίνεται το σώσε, οποίος προλάβει πρόλαβε, και οι αδύναμοι, αργοί, ηλικιωμένοι, γυναικόπαιδα, μένουν με το στόμα ανοιχτό και τα χέρια άδεια. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ σε μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται εκσυγχρονιστική, όταν η πλατφόρμα που απευθύνεται

ταυτόχρονα σε πολίτες, μηχανικούς, λογιστές, κομπιουτεράδες, hackers κάθε είδους και δε συμμαζεύεται, εξελίσσεται σε αγώνα ταχύτητας πληκτρολογίου και κοντού προϋπολογισμού (ο νοών νοείτω).

Χωρίς κριτήρια παλαιότητας κτιρίων, χωρίς κριτήρια βαθμίδων αναβάθμισης, μεγέθους κτιρίων κοκ, στον ίδιο ανταγωνισμό, μπαίνουν από τη μια τα ταπεινά σπιτάκια που προσδοκούν μια βοήθεια και από την άλλη οι βίλες που θέλουν να αλλάξουν κουφώματα! Ελπίζω ο Πρθ να ακούει, και η μασκέ που φοράει για τον κορωνοϊό να μην του έχει βουλώσει και τ΄ αυτιά.»

Αυτά…

Κατά τα άλλα… σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου όλα πήγαν μια χαρά:

«Το πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” συνεχίστηκε σήμερα με τον άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για υποβολή αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Η πλατφόρμα», συνεχίζει το υπουργείο, «έκλεισε στις 10.16 το πρωί. Υποβλήθηκαν 7.985 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.356, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 21.800 ευρώ».

Με γεια… τα μπάνια, υπουργέ μου.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr