Έξι οι θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Ε.Ο.Δ.Υ., προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Δ.Υ. για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου που επέστρεψαν από άδεια και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟ.Μ.Υ.), έπειτα από εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια.

Αυτό έγινε και στην περίπτωση των έξι υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, προσήλθαν στο νοσοκομείο τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να «κερδίσουν» λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό, τονίζεται στην ανακοίνωση.

newsbeast.gr