Έχουν δυνατότητες χρηματοδότησης οι Δήμοι (Βίντεο)

Μια ακόμη πρωτοβουλία για τη αναβάθμιση της λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης ανέλαβε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Αττικής κ. Γιώργος Ιωακειμίδης με την διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για τις χρηματοδοτήσεις των δήμων.

Όπως είπε και ο ίδιος πρόκειται για μια ακόμη συνάντηση από μια σειρά ημερίδων που έχουν πραγματοποιηθεί και θα συνεχίσουν καθώς είναι υποχρέωση της Π.Ε.Δ. να στηρίξει τις δημοτικές αρχές σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και ιδιαίτερα τους 30 εντελώς νέους δημάρχους που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία» είπε «να βοηθήσουμε στην επιμόρφωση και στα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν και ένα από τα πιο σοβαρά θέματα είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τι υπάρχει αυτήν την στιγμή για να χρησιμοποιήσουν οι Δήμαρχοι.

Και είναι γεγονός ότι σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τα εργαλεία να χρηματοδοτήσει μέχρι και τις μελέτες για την ωρίμανση των έργων, αλλά όπως εξήγησαν τόσο ο κ. Βαρλαμίτης Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων όπως και η κα Έφη Κορμά από το ΚΑΠΕ οι δύο αυτοί οργανισμοί παρέχουν και τεχνική υποστήριξη στις υπηρεσίες των Δήμων.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης έπεσαν βροχή οι ερωτήσεις και οι διευκρινήσεις για τις διαδικασίες και τους όρους συμμετοχής των δήμων στα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ήταν μια πολύ χρήσιμη για τις δημοτικές αρχές ημερίδα που έδωσε απαντήσεις στην ανησυχία των δημάρχων για την πραγματοποίηση των σχεδιασμών τους.

Δείτε τις χρηματοδοτήσεις των δήμων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και την παρουσίαση του κ. Βαρλαμίτη.

myota.gr