Έχουν στο χέρι τα «τέρατα» δολοφόνους της Ειρήνης Λαγούδη

Ώρα μηδέν για τους δύο βασικούς υπόπτους που ήταν μαζί με τη Λαγούδη τη μοιραία ημέρα στη λίμνη Τριχωνίδα

Ακλόνητα στοιχεία που θεωρούν ότι ενοχοποιούν δύο άνδρες για τη δολοφονία της άτυχης Ειρήνης Λαγούδη υποστηρίζουν πως έχουν στα χέρια τους οι συγγενείς της 44χρονης χήρας από την Κατοχή, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο τον περασμένο Ιανουάριο μέσα στο αυτοκίνητό της στην παραλία Φωτμού της Τριχωνίδας. «Ξέρουμε ποιοι είναι οι ύποπτοι της δολοφονίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής!

Οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση που συνεχίζει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αναμένεται να είναι ραγδαίες ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία. Η ανακρίτρια που καλείται να προσωποποιήσει τις κατηγορίες θα «ξεσκονίσει» τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων, καλώντας τα εκ νέου στο γραφείο της, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει νέο κύκλο ερευνών από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια της 44χρονης θεωρεί ύποπτους δύο άνδρες από το φιλικό περιβάλλον της. Ο πρώτος μπήκε στο μικροσκόπιο των Αρχών λόγω της στενής σχέσης που διατηρούσε με την άτυχη γυναίκα και έχει κληθεί επανειλημμένα να δώσει κατάθεση. Ο δεύτερος ύποπτος, ηλικίας περίπου 55 χρονών, προέρχεται και αυτός από το φιλικό περιβάλλον της άτυχης μητέρας και φέρεται ότι ήταν μαζί της και με τον άλλο άνδρα τη μοιραία μέρα στη λίμνη Τριχωνίδα.

«Εγώ θεωρώ ότι μπλέξαμε οικονομικά, κοινωνικά, κοινωνικά, επαγγελματικά, αισθηματικά και κάπου υπήρξε αδιέξοδο…» ανέφερε με νόημα ο κ. Ταουξής, συμπληρώνοντας πως η οικογένεια της άτυχης Ειρήνης θα δώσει στην ανακρίτρια όσα στοιχεία έχει συγκεντρώσει εδώ και εννέα μήνες.

«Υπάρχουν δεκάδες καταθέσεις που δείχνουν πού πρέπει να κατευθυνθεί η έρευνα του αρμόδιου ανακριτή και να ασχοληθεί με συγκεκριμένα πρόσωπα» τόνισε.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εναντίον όσων ευθύνονται για τον θάνατο της αγαπημένης τους. Εκτός από μηνύσεις, σκέφτονται να καταθέσουν και αγωγές διεκδικώντας αποζημίωση. Ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη δήλωσε στον Ionion fm για τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις: «Είναι η δικαίωση όλων όσοι πίστεψαν από την αρχή ότι αυτός ο υπέροχος άνθρωπος δεν είχε κανέναν λόγο να βάλει τέλος στη ζωή του». Και πρόσθεσε ότι από την αδελφή του θυμάται «το υπέροχο χαμόγελό της, την αγνή ψυχή της και τη δύναμη να προχωρά με χαρά και όρεξη για ζωή».

Μαρία Μεϊμάρη – espressonews.gr