Η «Φαντασία» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων επιτυχούς λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Π. « Φαντασία » της ΚΟΙ.Π.Α του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου πραγματοποιούν εκδήλωση το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 από το πρωί έως το βράδυ στην κεντρική αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

* 10:00′ το πρωί μέχρι 2:00′ το μεσημέρι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσικοκινητικά δρώμενα , εικαστικές δημιουργίες , χριστουγεννιάτικο face painting, να γευτούν μικρές λιχουδιές και να χορέψουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων .

* 4:00′ μ. μ. Προβολή Χριστουγεννιάτικης παιδικής ταινίας για τους λιλιπούτειους φίλους μας!

* 7:00′ μ. μ. Παιδιά από τη χορωδία του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΠΑΛΔΟΥ θα μας χαρίσουν όμορφες στιγμές με τις μελωδικές τους φωνές.

 

Ιστορικό του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το Κ.Δ.Α.Π. «Η Φαντασία» της ΚΟΙ.Π.Α του Δήμου Αγρινίου είναι από τα πρώτα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που λειτούργησε στην Ελλάδα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

 

Σκοπός του είναι:

  • τα π α ι δ ι ά να παίρνουν ερεθίσματα από πολλές τέχνες και να διευρύνουν τη φαντασία τους και τους ορίζοντές τους
  • να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα από δραστηριότητες, όπως θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική έκφραση, ζωγραφική, κατασκευές, πηλός, παιχνίδια  (ομαδικά και επιτραπέζια), μοντέρνο χορό, ανάγνωση παιδικών βιβλίων, επαφή με την Οικολογία και την Παράδοση κ.ά.
  • να γνωρίζουν καινούριους φίλους και να παίζουν ξέγνοιαστα όπως στην παλιά γειτονιά.
  • Επίσης δίνει τη δυνατότητα στους γ ο ν ε ί ς για ελεύθερο χρόνο ενώ ξέρουν ότι τα παιδιά βρίσκονται σε ένα χαρούμενο και ασφαλές περιβάλλον.