Ν. Φαρμάκης στον Antenna Star: «Για το εμβόλιο να εμπιστευθούμε τον γιατρό μας» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης με αφορμή τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού των πολιτών στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ. Φαρμάκης συνέστησε ψυχραιμία, ωστόσο δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή και θα πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός, κάνοντας αναφορά και στην χρησιμότητα των Self Tests.

«Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε και στη χώρα μας τη μετάλλαξη «Δέλτα» να εξαπλώνεται και γι’ αυτό υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών. Στη Δυτική Ελλάδα έχουμε ζήσει πολλές δύσκολες στιγμές και έχουμε ήδη στερηθεί πολλά. Είναι στο χέρι μας να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά το τείχος ανοσίας και να ανατρέψουμε την επανάληψη όσων ήδη ζήσαμε», σημείωσε σε άλλο σημείο και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν είμαστε εδώ για να παραστήσουμε τους χωροφύλακες των εμβολίων. Είμαστε εδώ για να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας ως θεματοφύλακες της αλήθειας και της κοινωνικής προστασίας. Κάθε εμβόλιο σημαίνει και ένας λιγότερος εκτός νοσοκομείων και Μ.Ε.Θ. Το εμβόλιο προστατεύει εμάς και αυτούς που αγαπάμε. Έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να είμαστε όλοι μαζί, χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε άλλες δύσκολες στιγμές…» κατέληξε ο κ. Φαρμάκης.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Φαρμάκη στον Antenna Star 103.5: