Φαρμάκης: «Γιορτή για την Πάτρα ο 1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος»

Φαρμάκης: «Γιορτή για την Πάτρα ο 1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος»

Την βεβαιότητά του ότι ο 1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Απριλίου, θα είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΕΝ. 

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν εκπρόσωποι φορέων και των διοργανωτών της μεγάλης γιορτής του δρομικού κινήματος που θα μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε ένα σημείο αναφοράς για τον μαζικό αθλητισμό. 

«Είμαι πολύ  χαρούμενος που είμαι εδώ και στηρίζουμε τον 1ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας. Είναι μία από τις αθλητικές διοργανώσεις που είμαστε αρωγοί γιατί πιστεύουμε στον αθλητισμό. Από κάθε αθλητικό δρώμενο υπάρχουν κέρδη, συστηματικά η Περιφέρεια Ελλάδας στηρίζει κάθε αθλητική διοργάνωση και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ο 1ος  Ημιμαραθωνιος  Πάτρας μετρά περισσότερες από 2500 συμμέτοχες και αυτό αναδεικνύει το δρομικό κίνημα και ταυτόχρονα δείχνει ότι θα γίνει ένα αγώνας μαζικής συμμετοχής που θα ξεπεράσει τα όρια της περιφερειακής μας ενότητας» είπε ο Ν. Φαρμάκης και πρόσθεσε:

«Κάθε αθλητική διοργάνωση είναι μία ευκαιρία ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της περιοχής, Μέσα από τους αγώνες που πραγματοποιούνται στην ύπαιθρο, αλλά και στην πόλη, αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα και αυτό που προβάλλονται  μέσα από ΜΜΕ δημιουργείται αύξηση αναγνωσιμότητας της κάθε πόλης. Η θετική εικόνα και τα θετικά συναισθήματα για την διοργάνωση αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την θετική αξιολόγηση είμαι βέβαιος πως οι επισκέπτες μας θα επαναλάβουν την επίσκεψη τους στην Πάτρα. 

Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα πολύτιμο εργαλείο

Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για εμάς και οι πόλεις που συνδέουν το όνομα τους με τις αθλητικές διοργανώσεις, αυξάνουν την προβολή τους. Τα οφέλη είναι πολλά και σημαντικά και για αυτό τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να μετατρέπονται σε θεσμούς. Η μεγαλύτερη νίκη στο αγώνα είναι η συμμέτοχη και στη συνεχεία τα μηνύματα  που στέλνει για ευεξία,  υγεία και κοινωνική συμμετοχή. Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Πάτρας θα γίνει θεσμός και εύχομαι καλή επιτυχία». 

Σωτήρης Μπιλιανός: Ο στόχος μας επετεύχθη

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Σωτήρης Μπιλιανός, ο πρόεδρος του ΑΟ ΠΕΛΟΨ, είπε: «Είχαμε μια ιδέα με τον εκδότη της Πελοποννήσου Θοδωρή Λουλούδη να διοργανώσουμε κάτι μεγάλο για την πόλη. Ήταν κάτι που έλειπε από την Πάτρα. Είναι ένας μεγάλος διεθνής αγώνας και επειδή το σωματείο μας δραστηριοποιείται στον κλασικό αθλητισμό, πήραμε την πρωτοβουλία να κάνουμε κάτι μεγάλο.  Τόσο από τις συμμετοχές όσο και από την ανταπόκριση του κόσμου, ο στόχος μας επετεύχθη». 

Δημήτρης Νικολακόπουλος: Η Περιφέρεια έχει δείξει το αθλητικό της πρόσωπο και θα συνεχίσει να το κάνουμε ακόμα περισσότερο.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού-Ολυμπισμού, υπογράμμισε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα επειδή βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό, τον Σωτήρη  Μπιλιανό που έχει δείξει διαπιστευτήρια και όλοι εσείς που ασχολείται με το ρεπορτάζ και αγαπάται αποδεδειγμένα τον αθλητισμό. Η αθλητική λάμψη στην διοικητική πρωτεύουσα της περιφέρεια  μας και ήρθε η ώρα της Αχαΐας να ζήσει αυθεντικές αθλητικές στιγμές χαράς με τον Ημιμαραθώνιο Πάτρας. Βλέπουμε ότι ο τόπος μας αποκτά την αίγλη που του αξίζει.

Η Περιφέρεια έχει δείξει το αθλητικό της πρόσωπο και θα συνεχίσει να το κάνουμε ακόμα περισσότερο.

Στην Περιφέρεια μας έχουν γίνει διοργανώσεις που ξεφεύγουν από τα όρια μας, είναι παγκοσμίας  εμβέλειας και κάθε επισκέπτης έρχεται για να ζήσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία και εικόνες. Δική μας δουλειά είναι να ενισχύσουμε  τέτοιες πρωτοβουλίες προσφέροντας από κοινού μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Ο Ημιμαραθώνιος έχει συγκεκριμένη ομάδα υποστηρικτών και σας καλούμε όλους να συμμετάσχουν για να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Καλή επιτυχία. Η Πάτρα θα φορέσει τα γιορτινά της».  

1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας

Νίκος Πολιάς: Μεγάλο ενδιαφέρον

Ο Νίκος Πολιάς, τεχνικός διευθυντής Αγώνα, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να συνεργάζομαι με μία ομάδα, είτε από τον Πέλοπα, είτε από την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, έχουν πάθος όρεξη για δουλειά και έχουν τεχνογνωσία και μας βοηθούν πολύ. 

Συμπληρώνοντας τον διαθέσιμο αριθμό συμμέτοχων που είχαμε προβλέψει και μάλιστα υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον. Βασικά αυτό που θέλουμε είναι να γίνει θεσμός για να επετεύχθη ο μεγάλος στόχος. Η διαδρομή  έγινε ώστε να επιχειρήσουμε να γίνουν ρεκόρ, να έχει ασφάλεια και να κάνουμε την μικρότερη δυνατή όχληση στην πόλη ώστε οι πολίτες να μπουν στον ρυθμό του αγώνα. Είναι σημαντικό ότι η Περιφέρεια είναι δίπλα μας και μας βοηθά να ξεπερνούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν για να δούμε την μεγάλη εικόνα.

Μία διοργάνωση με πολλά οφέλη

Είναι μία διοργάνωση που θα προσφέρει πολλά οφέλη, αυξάνεται η συνοχή, καθώς θα συνεργαστούν πολλές ομάδες. Έχουμε μία επίπεδη διαδρομή η οποία ξεκινά από την εμβληματική Πλατεία Γεώργιου, κινείται στους μεγάλους δρόμους της πόλης, διανύει το παραλιακό μέτωπο, Οθωνός Αμαλίας, Ακτή Δυμαίων και μετά επιστροφή από την ίδια διαδρομή. Υπάρχουν τρεις επιλογές, τα 21χλμ, τα 5χλμ και το 1 χλμ. και επιλέξαμε αυτές ώστε να δώσουμε την δυνατότητα σε οποιοδήποτε να έρθει να τρέξει. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς, είτε εθελοντικά, είτε σε άλλους τομείς, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με 60 άτομα θα υποστήριξη τον αγώνα και το ΕΚΑΒ μας έχει δέσει δυνάμεις εξασφαλίσει άμεσα το κομμάτι της τροφοδοσίας. Ακόμα τον Δήμο Πατρέων για όλη την βοήθεια, τον Εμπορικό Σύλλογο, τα ταξί και πολλούς ακόμα για να γίνει σωστά ο Αγώνας. 

Τέλος, αλλά έχει την μεγαλύτερη σημασία, ευχαριστούμε την Τροχαία αλλά και την ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα που έχουν πάρει ώστε να γίνει σωστά ο Αγώνας. Υπάρχουν περισσότεροι από 250 εθελοντές  για να μπορέσουμε να έχουμε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την Πάτρα προέρχονται δύο από τους κορυφαίους  Έλληνες μαραθωνοδρόμους, η Μαρία Πολύζου και ο Σπύρος. Ανδριόπουλος και νομίζω  ότι όλοι μαζί , μπορούμε να φτιάξουμε ένα event αντάξιο στη ιστορία της αθλητικής ιστορίας  της πόλης».

Βαγγέλης Γερογιάννης: Στόχος μας είναι να δούμε χαρά και κατά την άποψη μου δεν υπάρχει καλύτερη από τον αθλητισμό.

Ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Βαγγέλης Γερογιάννης, υποστήριξε: «Εκπροσωπώντας τον κ. Λουλούδη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την παρουσία σας και να σας πω ότι ο 1ο  Ημιμαραθώνιος Πάτρας  είναι πολύ μεγάλη πρόκληση για εμάς και τους συνεργάτες είναι και για την πόλη. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι  διοργανωτές έχουν εργαστεί και συνεχίζουν να εργάζονται για ένα αποτέλεσμα που θα ευχαριστήσει για τους αθλητές όσο και τους πολίτες  της Πάτρας οι οποίοι θα μπουν στο παιχνίδι. Στόχος μας είναι να δούμε χαρά και κατά την άποψη μου δεν υπάρχει καλύτερη από τον αθλητισμό. Όραμα όλων μας είναι να αποτελέσει σημείο αναφορά και να προβάλλει τις ομορφιές και την παράδοση από τον πολιτισμό της Πάτρας. Εύχομαι να γίνει καλός αγώνας και η διαδρομή είναι ιδανική για επιδόσεις και ρεκόρ». 

Από την πλευρά των πρωταγωνιστών, η πρωταθλήτρια μαραθωνοδρόμος, Γκλόρια Πριβιλέτζιο, δήλωσε: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση, με τιμά και ήταν μια καλή ευκαιρία να επιστρέψω στη δράση μετά την εγκυμοσύνη μου. Έλειπε ένας αγώνας από την Ελλάδα ώστε όλοι οι αθλητές να μπορούν να διεκδικήσουν ρεκόρ. Εύχομαι να γίνει ραντεβού κάθε χρόνο και να ξεφύγει από τα όρια της Ελλάδος ώστε να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο και να έρχονται αθλητές. Από την πλευρά μου θα αγωνιστώ και θα το χαρώ. Έχω σπουδάσει στην Πάτρα, χαίρομαι που επέστρεψε και εύχομαι να έχουμε πολλούς ανθρώπους για να μας υποστηρίζουν στον δρόμο». 

1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας

Ο 1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή των αποστάσεων του ημιμαραθωνίου (21 χλμ.), αλλά και 5 χλμ. και 1 χλμ. (για παιδιά).

Την συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο αθλητικός συντάκτης, Κώστας Λαμπρόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ημιμαραθώνιο μπορείτε να βρείτε στο patrashalfmarathon.gr.

 

Διαβάστε επίσης: 2nd Trichonida Trail Ride στις Παπαδάτες Μακρυνείας