Ν. Φαρμάκης: «Σχεδιάζουμε τον οριζόντιο άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι» (Video – Photos)

Σημαντική Ημερίδα για τα έργα και τις υποδομές στη Δυτική Ελλάδα, με καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Υποδομών, Γ. Καραγιάννη, χθες στο Μεσολόγγι.

Η Περιφέρειά μας αντιμετωπίζει ακόμα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα ετών. Αφενός γιατί δόθηκε μεγάλο βάρος στον ανατολικό άξονα της χώρας και αφετέρου γιατί επί χρόνια επικράτησε στην περιοχή μας μία πολιτική αντίληψη που έδινε προτεραιότητα σε όσα ήθελαν να ακούσουν τα αυτιά μας και όχι σε όσα έπρεπε να δουν τα μάτια μας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 που αναλάβαμε καθήκοντα στην Περιφέρεια, κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα δρόμου που αποφέρει καρπούς. Έχουμε σήμερα ενταγμένα και σε πορεία υλοποίησης 852 έργα με προϋπολογισμό 701 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 865 εκ ευρώ από το Ε.Σ.Π.Α.

Επιπλέον, την τελευταία 3ετία, εντάξαμε 112 νέα έργα, ύψους 307 εκ. ευρώ, ενώ αξιοποιούμε και κάθε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο για να κάνουμε έργα, όπως το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» μέσα από το οποίο θα δώσουμε ζωή σε περίπου 180 κοινότητες που βρίσκονται πάνω στις επαρχιακές οδούς. Νοιαζόμαστε και μοχθούμε για όλους και για όλα.

Τώρα πια σχεδιάζουμε τα έργα της επόμενης εποχής, με στόχο τη Δυτική Ελλάδα του 2030. Και επιπλέον διεκδικούμε νέα μεγάλα έργα υποδομής που θα αναδείξουν τις δυνατότητες του τόπου μας, όπως τον οριζόντιο άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία, την επέκταση της Πατρών – Πύργου μέχρι τη Μεσσηνία, σύγχρονη οδική σύνδεση της Πάτρας με την Τρίπολη, αλλά και της Αρχαίας Ολυμπίας, τόσο με τη νέα Πατρών – Πύργου όσο και με την πελοποννησιακή ενδοχώρα.

Δεν φτάσαμε ακόμα εκεί που θέλουμε. Όμως δεν παρουσιάζουμε συνταγές από τα παλιά για τα προβλήματα του σήμερα και δεν υποσχόμαστε μακέτες. Οι πολίτες μας βλέπουν καθημερινά να μοχθούμε δίπλα τους, να τολμούμε, να δίνουμε λύσεις και να μπαίνουμε μπροστά σε διεκδικήσεις.