Δ. Φασούλης στον Antenna Star: «Με δέος η κατάδυσή μου για τον Σταυρό στο Φανάρι» (Ηχητικό)

Για την εμπειρία του στον Κεράτιο Κόλπο στο Φανάρι, όπου βούτηξε τα Θεοφάνεια του 2022 για την ευλογία του Τίμιου Σταυρού, μίλησε ο κ. Δημήτρης Φασούλης στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Ο Δημήτρης ανέσυρε πρώτος το Σταυρό για 6 χρονιές στην Αμφιλοχία, από όπου κατάγεται, βουτώντας στα νερά του Αμβρακικού Κόλπου, από την ηλικία των 16 χρονών. Για κείνον η πρώτη κατάδυση στα νερά του Αμβρακικού ήταν «ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε και μια παράδοση η οποία συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια».

Φέτος για πρώτη φορά, την ημέρα των Θεοφανείων, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Βούτηξε, μαζί με άλλους 11 κολυμβητές για την ευλογία του Τίμιου Σταυρού στα νερά του Κεράτιου Κόλπου.

Ο Δημήτρης είπε ότι αυτό που τον παρακίνησε να παραβρεθεί στον εορτασμό των Θεοφανείων στο Φανάρι, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για «ένα έθιμο το οποίο τελείτε, υπό αντίξοες συνθήκες, υπό την σκέπη του Οικονομικού Πατριαρχείου, κάθε χρόνο με ευλάβεια και πίστη».

Περιέγραψε με συγκίνηση τα συναισθήματα που ένιωσε κατά την άφιξη και παραμονή του εκεί, μιλώντας για την ανυπομονησία και το δέος που τον κατέλυσε πριν την κατάδυση, αλλά και την αγάπη για την πατρίδα και τη θρησκεία μας, η οπόια κυριαρχούσε στα συναισθήματα όλων των πιστών και των βουτηχτών.

Ο Δημήτρης είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι πολύ δυνατά τα συναισθήματα για να μπορέσεις να τα διαχειριστείς τη στιγμή που βουτάς για το Σταυρό. Δεν βλέπεις τίποτα, δεν σε απασχολεί τίποτα, ζεις τη στιγμή έντονα…» και χαρακτήρισε την εμπειρία αυτή ως ορόσημο για τη ζωή του.

Ο Δημήτρης έστειλε τα συγχαρητήριά του στον Βίκτωρα, τον κολυμβητή που έπιασε το Σταυρό, ο οποίος είναι Τούρκος που έχει βαπτιστεί Χριστιανός, και ο οποίος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Χριστιανισμός είναι συνυφασμένος με τα χώματα της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πρώην Αντιδημάρχου Δράμας Χρήστου Κυριακίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα δυο μέρες μετά τη συνάντησή τους στο Φανάρι.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δημήτρη Φασούλη στον Antenna Star 103.5:

Δείτε το βίντεο από τον Εορτασμό των Θεοφανείων στο Φανάρι, που δημοσίευσε η Εφημερίδα Μαΐστρος της Αμφιλοχίας, την οποία και ευχαριστούμε:


Agrinio365 Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr)

Επιμέλεια: Νάντια Μπούτα