Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Συστατικά

  • 200 γρ. φάβα
  • 1.400 γρ. νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο, για γαρνίρισµα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουµε σε µια κατσαρόλα τη φάβα Φενεού µε το νερό και τη βράζουµε για 1 ώρα ξαφρίζοντας τακτικά.
  • Μόλις αρχίσει να λιώνει και έχει πιει σχεδόν όλο το νερό, ρίχνουµε το αλάτι και αρχίζουµε να ανακατεύουµε µε ένα σύρµα χειρός.
  • Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κάθε 2-3 λεπτά µε το σύρµα, µέχρι το µείγµα µας να γίνει µια παχύρρευστη κρέµα.
  • Μόλις κρυώσει λίγο, βάζουµε τη φάβα σε ένα µπολ.
  • Παίρνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουµε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουµε το ξίδι και τα αφήνουµε να βράσουν για 1 λεπτό.
  • Βάζουµε τα κρεµµύδια πάνω από τη φάβα, γαρνίρουµε µε ψιλοκοµµένο σχοινόπρασο και σερβίρουµε.

akispetretzikis.com