Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια
Συστατικά
- 200 γρ. φάβα
- 1.400 γρ. νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο
- σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο, για γαρνίρισµα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουµε σε µια κατσαρόλα τη φάβα Φενεού µε το νερό και τη βράζουµε για 1 ώρα ξαφρίζοντας τακτικά.
- Μόλις αρχίσει να λιώνει και έχει πιει σχεδόν όλο το νερό, ρίχνουµε το αλάτι και αρχίζουµε να ανακατεύουµε µε ένα σύρµα χειρός.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κάθε 2-3 λεπτά µε το σύρµα, µέχρι το µείγµα µας να γίνει µια παχύρρευστη κρέµα.
- Μόλις κρυώσει λίγο, βάζουµε τη φάβα σε ένα µπολ.
- Παίρνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουµε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
- Ρίχνουµε το ξίδι και τα αφήνουµε να βράσουν για 1 λεπτό.
- Βάζουµε τα κρεµµύδια πάνω από τη φάβα, γαρνίρουµε µε ψιλοκοµµένο σχοινόπρασο και σερβίρουµε.
akispetretzikis.com