Το φετίχ των τολμηρών έγινε το όπιο των λαών!

Ήταν κάποτε η μάσκα! Η μάσκα σύμβολο: Το ερωτικό αξεσουάρ για αισθησιακά φετίχ παιχνίδια, συνήθως μαύρη, δαντελένια και ημιδιαφανής, φτιαγμένη έτσι ώστε να αφήνει, επιμελώς ακάλυπτα, κάποια-λίγα σημεία του προσώπου! Κι ύστερα η άλλη, η Αποκριάτικη, η χαρά των μικρών και των μεγάλων κάθε Φλεβάρη, ζωηρόχρωμη κι αστεία, με μια πλούσια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και στις άκρες των ηπείρων! Κι έπειτα η μάσκα ομορφιάς, το απόλυτο «must» των διάσημων κυριών πριν από κάθε σημαντική εμφάνιση, ένα άχαρο υφασμάτινο πανί, εμποτισμένο με «μαγικά φίλτρα» που υπόσχονταν αψεγάδιαστη επιδερμίδα και αιώνια νεότητα!

Της Νάντιας Μπούτα

Αυτά ήταν κάποτε! Με την πανδημία να είναι σε πλήρη εξέλιξη, η λέξη «μάσκα» σήμερα έχει αποκτήσει άλλο νόημα και άλλο …κύρος! Πάνινη, υφασμάτινη, χειρουργική, σε διαφορετικά σχέδια, χρώματα και prints και έχοντας ήδη γίνει ένα αξεπέραστο «fashion item» σε όλο τον κόσμο, θεωρείται τώρα το μοναδικό «εργαλείο» προστασίας στη μετά-lockdown φάση! Τώρα! Γιατί στην αρχή, ακόμη και οι πιο δυνατές (οικονομικά και τεχνολογικά) χώρες, αποδείχθηκαν ανεπαρκείς σε απλά προστατευτικά μέσα,κρύβοντας την αδυναμία τους πίσω από αμφιβολίες υπεύθυνων υγείας για το αν είναι ενδεδειγμένη η χρήση της. Από τότε έγιναν μελέτες επί μελετών, έρευνες επί ερευνών… Κορυφαίοι ερευνητές, επιδημιολόγοι, λοιμωξιολόγοι και άλλοι ειδικοί, ένωσαν τα ξίφη τους έναντι στον άγνωστο εχθρό, για να καταλήξουν σε θετικά συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητά της. Ελλείψει καλύτερης εναλλακτικής φυσικά!

Κι έτσι, με μια παγκόσμια κοινότητα να στέκεται μπερδεμένη και ανίκανη να υπερασπιστεί την ύπαρξή της, το προ-εξαμήνου «είδος υπό εξαφάνιση», η «Μάσκα-Σωτήρας» έρχεται σήμερα να φιγουράρει εν αφθονία και να καταπραΰνει τους φόβους και τις ανησυχίες μας! Φοριέται παντού, εφαρμόζει τέλεια, και παρέχει απόλυτη άνεση και σιγουριά, καθώς είναι κατασκευασμένη από 100% βαμβακερό υλικό με πυκνή ύφανση, που παγιδεύει τα μικροσκοπικά σωματίδια του ιού πριν μας φτάσουν, ενώ παράλληλα μεγιστοποιεί την κοινωνική απόσταση, φιλτράρει για τα καλά την ομιλία μας και «καταστέλλει» πλήρως το χαμόγελό μας!