«Οι φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας»: Με επιτυχία οι δυο πρώτες εκδηλώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δυο πρώτες εκδηλώσεις του Κύκλου Ανοιχτών Ομιλιών και Διαλόγου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ» σε συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΣΟΠΤΡΟΝ στη Στοά Βιβλίου.

Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε την «Βιολογική Καλλιέργεια Ελιάς» όπου η Ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κυρία Αθηνά Θεοδωρακοπούλου ανέλυσε τις μεθόδους καλλιέργειας της ελιάς και τα στάδια εκείνα που θα οδηγήσουν έναν παραγωγό σε πετυχημένο προϊόν που θα μπορέσει να το προωθήσει έτσι σε όλες τις αγορές παγκοσμίως. Επίσης η κ. Θεοδωρακοπούλου παρουσίασε την χρησιμότητα της ελιάς και του λαδιού και την αναγκαιότητα αυτών σε πολλές χώρες του εξωτερικού ενώ τέλος αναφέρθηκε διεξοδικά στις καλλιέργειες της Αιτωλοακαρνανίας.

Η δεύτερη εκδήλωση αφορούσε την Φωκίδα στο πέρασμα των δεκαετιών και την σχέση της με τους γειτονικούς νομούς. Χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι της Δωρικής Αδελφότητας και Πολιτιστικών Συλλόγων της Φωκίδας, ενώ ο επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Σαμνατούρος μίλησε για την ελιά της Αμφίσσης και την δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα την κάνουν γνωστή παγκοσμίως ενώ ανέλυσε και την σχέση που μπορεί να δημιουργηθεί μα τα αγροτικά προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Ποινικολόγος και τέως Βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος όπου ανέλυσε τον σχεδιασμό για την δημιουργία του BRAND NAME της Φωκίδας που θα την καθιστήσει προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου, μίλησε για συνδυασμό τουριστικού προϊόντος και πολιτιστικής κληρονομιάς ενώ μεγάλη σημασία έδωσε στους οδικούς άξονες και στην δημιουργία υποδομών σε όλα τα επίπεδα.

«Οι εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές και αυτό φαίνεται από το ενδιαφέρον και την συμμετοχή του κόσμου, η ενημέρωση και η πληροφόρηση στη σημερινή δύσκολη εποχή που διανύουμε είναι απαραίτητη και χρήσιμη για όλους μας. Συνεχίζουμε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 7 το απόγευμα με μια σπουδαία συνεδρία με θέμα την Αιτωλοακαρνανία και την ανάπτυξη των ορεινών όγκων» αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο.