Φώφη Γεννηματά: «Έχετε αποτύχει σε όλα»

«Αποτύχατε να διαχειριστείτε την πανδημία» ανέφερε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Η ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και οι επιπτώσεις της στην οικονομία βρίσκονται στο επίκεντρο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης που γίνεται σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής, με πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κίνημα Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Αποτύχατε να διαχειριστείτε την πανδημία

«Κύριε Μητσοτάκη ήρθατε σήμερα με άλλο ύφος και άλλη διάθεση. Και πώς θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά; Αφού αποτύχατε να διαχειριστείτε την πανδημία σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε, ξεκινώντας την ομιλία της στη Βουλή.

«Σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ, δεν δημιουργήσατε εγκαίρως κλίνες ΜΕΘ και δεν προσλάβατε το αναγκαίο προσωπικό», είπε η κ. Γεννηματά χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία τραγική. “Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και θάνατοι στους διαδρόμους. Ελλείψεις σε ειδικούς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολόγους. Ελάχιστα ασθενοφόρα. Μόλις ένα ανά 120.000 κατοίκους στην Αττική, ενώ σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα έπρεπε να είναι 1 για κάθε 30.000 κατοίκους”.

Τα μέτρα σας πήγαν στράφι

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε πως «Τα μέτρα σας πήγαν στράφι και πως «Δεν πείσατε τους πολίτες». Οδηγήσατε το ΕΣΥ σε βαθύ κόκκινο. Τις οικογένειες με παιδιά, μαθητές και φοιτητές σε απόγνωση, σε ψυχολογική κατάρρευση. Εργαζόμενους στην ανασφάλεια τη φτώχεια και την ανεργία.

Ο λόγος που επιμέναμε και επέμενα προσωπικά για αυτή τη συζήτηση αγαπητοί συνάδελφοι ήταν γιατί βλέπαμε τι ερχόταν, είπε στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά, εξηγώντας ότι: βλέπαμε την ανάγκη για ένα Εθνικό Σχέδιο για να προλάβουμε όλα αυτά που ζούμε.

thetoc.gr