Φορολογικές Δηλώσεις: Αρχίζει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών στο «myAADE»

Σύμφωνα, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Απριλίου, αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, όσοι έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και δικαιούνται επιστροφή φόρου, στην πλειονότητά τους έχουν ήδη δει το ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, μέχρι και την περασμένη Παρασκευή που πέρασε τρεις πληρωμές, στο διάστημα που είναι η ανοικτή η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, δηλαδή από τις 31 Μαρτίου 2023.

Παράλληλα, διευκρινίζεται από την Α.Α.Δ.Ε., πως για όσες δηλώσεις υποβληθούν από την Πέμπτη, 28 Απριλίου και μετά και τα εκκαθαριστικά είναι πιστωτικά τότε θα προηγείται συμψηφισμός με οφειλές από ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Α.Α.Δ.Ε., η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Απριλίου.

Φορολογικές Δηλώσεις

Σε 27 ημέρες έχουν υποβληθεί 335.618
Επιστροφή φόρου έλαβαν 33.998 ενήμεροι δικαιούχοι χωρίς χρέη: 9,656 εκατ.€)
Επόμενη πληρωμή σήμερα (για δηλώσεις έως Τετάρτη 26/4)
Για δηλώσεις από χθες και μετά γίνεται συμψηφισμός με οφειλές από ΕΝ.Φ.Ι.Α.

ΕΝ.Φ.Ι.Α.: Δυνατότητες πληρωμής

Σε 10 δόσεις ή Εφάπαξ πληρωμή (χωρίς έκπτωση) ή
Με πιστωτική κάρτα σε 12 δόσεις (τράπεζες) ή
Πάγια ρύθμιση σε έως 24 δόσεις (με επιτόκιο)

Ακόμη, επισημαίνεται πως όσοι δεν είχαν καμία μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2022, θα δουν τον ίδιο ΕΝ.Φ.Ι.Α. με πέρυσι. Αντιθέτως όσοι απέκτησαν ακίνητα με αγορά, γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά, όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους, εμφάνισαν στους δήμους τα «ξεχασμένα» τ.μ, θα δουν αυξημένο ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Τέλος, τα νοικοκυριά με 3 εξαρτώμενα τέκνα και άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο, με την προϋπόθεση ότι το συνολικό οικογενειακό εισόδημα θα είναι μικρότερο των 12.000 ευρώ (+1.000€ /σύζυγο / εξαρτώμενο μέλος) και η συνολική επιφάνεια κτισμάτων για σύζυγο και εξαρτώμενα τέκνα θα είναι κάτω των 150 τ.μ.

newsbreak.gr

 

Διαβάστε επίσης: Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.: Πληρωμές 94,5 εκατ. ευρώ – Τι ακολουθεί