Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα, ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο

Δεν έχει τέλος η πύρινη κόλαση στην Αλεξανδρούπολη, όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια και αυτοκίνητα στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις, με τις φλόγες να καίνε «λυσσασμένες», ενώ εντείνονται οι φόβοι για νύχτα – θρίλερ, καθώς εκτιμάται πως οι άνεμοι δεν θα κοπάσουν.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και Άμφεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, ενώ πολύ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη, γι’ αυτό εστάλη πριν από λίγο μήνυμα από το 112 να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Συνολικά έχουν σταλεί από το πρωί πέντε μηνύματα από το 112 και έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι άνεμοι πού πνέουν στην περιοχή έφτασαν και τα οκτώ μποφόρ κάποια στιγμή, ενώ οι προβλέψεις είναι ότι θα συνεχίσουν με ένταση τουλάχιστον 5 μποφόρ και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Για το λόγο αυτό όλες οι δυνάμεις δίνουν μάχη για να σταματήσουν την πορεία της πυρκαγιάς. Εκτός από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες δίνουν μάχη με τις φλόγες με την συνδρομή μεγάλων δυνάμεων του στρατού, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, εθελοντές και υδροφόρες Ο.Τ.Α., από αέρος έχουν επιχειρήσει συνολικά από το πρωί 14 αεροσκάφη εκ περιτροπής και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης: Αερολιμένας Ακτίου: Ήθελαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα στην Ιταλία και συνελήφθησαν