Φωτιά στον κάμπο της Άρτας: Εκκενώνονται δύο οικισμοί

Σε ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει τυλιχθεί ο κάμπος της Άρτας από τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Καλογερικό και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Ο οικισμός του Μύτικα εκκενώνεται, καθώς οι φλόγες πλησίασαν τα πρώτα σπίτια του χωριού. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο οικισμός Απόμερο στην ίδια περιοχή.

Στο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, ενώ επιχειρούν και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.

Επί τόπου βρίσκεται ο δήμαρχος Αρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε το Epiruspost μαζί του ανέφερε ότι είναι μία δύσκολη κατάσταση. Ο στόλος με υδροφόρες που διαθέτει ο Δήμος βρίσκεται από το μεσημέρι στο μέτωπο. H εκκένωση του οικισμού έχει ξεκινήσει με όσες δυσκολίες έχει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Στο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους, ώστε να περιοριστεί το μέτωπο. Από την περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες και μηχανήματα.

iefimerida.gr