Φωτιά στην Κορινθία: Για βελτιωμένη εικόνα μιλά η Πυροσβεστική

Μάχη εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά – Στο Αλεποχώρι αύριο το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη, που ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ στον Σχίνο Κορινθίας κι ενώ η Πυροσβεστική, με ισχυρές δυνάμεις, συνεχίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

«Η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη συνεχώς βελτιώνεται», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ενώ προσθέτει ότι «η φωτιά είναι σε εξέλιξη, με διάσπαρτες ενεργές καύσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται δραστικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την εξέλιξη της φωτιάς το απόγευμα του Σαββάτου:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας είναι σε εξέλιξη, με διάσπαρτες ενεργές καύσεις. Συνολικά επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “ΟΛΥΜΠΟΣ”, οκτώ (8) Α/Φ, οκτώ (8) PZL, δύο (2) Ε/Π και ακόμη δύο (2) Ε/Π του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν: δύο (2) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

protothema.gr