Φούλης Μπουντούρογλου: Πέθανε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Απεβίωσε ο σημαντικός καλλιτέχνης Φούλης Μπουντούρογλου.

H είδηση πως ο Φούλης Μπουντούρογλου δεν βρίσκεται πια στη ζωή βύθισε στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μέσα από επίσημη ανακοίνωσή, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια «ενός αγαπημένου ηθοποιού με μακρόχρονη και αξιόλογη πορεία στο θέατρο».

«Ο Φούλης Μπουντούρογλου, ένας άξιος ηθοποιός της γενιάς του, κατά τη μακρόχρονη καλλιτεχνική του πορεία, υπηρέτησε πιστά το θέατρο με το ταλέντο, τη σεμνότητα, την ευγένεια και το ήθος του. Πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, σκηνοθέτησε και δίδαξε την υποκριτική τέχνη. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Κ. Χαρατσάρη, συνεργάστηκε με το Θεατρικό́ Εργαστήρι Θεσσαλονίκης, το Καφεθέατρο- Θεατρική́ διαδρομή́, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το ΚΘΒΕ. Δίδαξε στο Τμήμα Θέατρου του ΑΠΘ, στη Δραματική́ Σχολή́ Α. Βουτσινάς και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ. Φίλοι και συγγενείς θα τον αποχαιρετήσουν αύριο (03/01) στα κοιμητήρια Θέρμης (1ο νεκροστάσιο) 14.30- 16.30» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΚΘΒΕ.

O Φούλης Μπουντούρογλου σπούδασε στη δραματική σχολή Κ. Χαρατσάρη. Συμμετείχε μεταξύ άλλων στις παραστάσεις: “Ο άντρας είναι άντρας”, “Απεργία” (Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης), “Φαύστα”, “Αυτοσχεδιαστικά”, “Ιππής”, “Όρνιθες” (Καφεθέατρο-Θεατρική διαδρομή), “Ο γενικοός γραμματεύς”, “Κίτρα της Σικελίας” (ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας), “Λα μοσκέτα”, “Το πηγάδι των αγίων”, “Οι δανειστές”, “Ο αλχημιστής” (ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας), “Παραμύθι χωρίς όνομα”, “Η γριά”, “Λυτρωμένοι”, “Τρικυμία”, “Η βέρα”, “Η τύχη της Μαρούλας”, “Ο πειρασμός”, “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”, “Ο σοβαρός Ερνέστος”, “Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες και ένας παραμυθάς” (ΚΘΒΕ). Σκηνοθεσίες: “Αναζητώντας τον δολοφόνο”, “Το τέλος του παιχνιδιού”, “Ο τίγρης”, “Σχολείο για κλόουν”, “Καπέλα”, “Δάφνες και πικροδάφνες”, “Ο Μορμόλης”, “Τέλος”, “Κυριακάτικος περίπατος” και “Ρουλέτενμπουργκ”.

Έχει διδάξει υποκριτική στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, στη Δραματική Σχολή “Α. Βουτσινάς” και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

Το θάνατο του ηθοποιού ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο ηθοποιός Γιάννης Αναστασάκης. «Έφυγε σήμερα από κοντά μας οι Αγαπημένος Ηθοποιός και τόσο γλυκός Άνθρωπος Φούλης Μπουντούρογλου. Είχα την τύχη να δουλέψω μαζί του στο “Περιμένοντας τον Γκοντό” του Μπέκετ(ΚΘΒΕ, 2018), όπου ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο το Αγόρι. Πιο πριν ήταν ο Νώε, που αγάπησαν τα παιδιά στην “Οικογένεια Νώε” των Θωμά Μοσχόπουλου και Ξένιας Καλογεροπούλου(σκηνοθ. Στέλλα Μιχαηλίδου, ΚΘΒΕ, 2016-17) και λίγο μετά ο ήρωας του Γκόγκολ και του Δανιήλ Χαρμς στην “Εξέγερση της μύτης”(Σκηνοθέτης και Ηθοποιός, ΚΘΒΕ, 2018-19). Πορεία 5 δεκαετιών στο θέατρο της Θεσσαλονίκης, από το Θεατρικό Εργαστήρι και το Καφεθέατρο ως το ΚΘΒΕ ως ηθοποιός και σκηνοθέτης αλλά και ως δάσκαλος Υποκριτικής στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, στη Δραματική Σχολή Α. Βουτσινάς και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ. Θα μας λείψει πολύ ο Φούλης με την αθωότητα, την ευγένεια, την καλοσύνη και το μπεκετικό του ήθος. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Αποχαιρετισμός αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ στα κοιμητήρια Θέρμης (1ο νεκροστάσιο 14.30-16.30μμ).»

 

zappit.gr